Літнє дозвілля школярів у Кропивницькому буде організованим

Вівторок, 17 травня 2022 14:22

Уже за кілька тижнів для кропивницьких школярів офіційно стартують літні канікули. Завершиться і дистанційна форма навчання. Голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович акцентував увагу керівників територій на важливості організувати грамотне літнє дозвілля дітей і обов’язково включити в цей процес дітей переселенців.

- Необхідно подумати, де і чим можна зайняти дітей. В умовах, коли звичний відпочинок у пришкільних літніх таборах, у дитячих таборах відпочинку на морі, на жаль, відсутній через військові дії, через велику небезпеку, необхідно напрацювати усі наявні в громадах можливості, - наголосив Андрій Райкович.

Кропивницька міська рада оперативно відреагувала і підтримала депутатське звернення МФО «Рівні можливості» щодо забезпечення позашкільної освіти для дітей шкільного віку в літній період.

- Це важливо! Кропивницький на сьогоднішній день приймає велику кількість переселенців, серед яких багато дітей. Враховуючи особливості воєнного стану, невеликі фінансові можливості кропивничан та внутрішньо переміщених осіб, можна зробити висновок, що майже 100% дітей шкільного віку в літній період перебуватимуть у місті, - відзначив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 17 травня. -  Отже, виникає потреба в забезпеченні зайнятості дітей влітку, вихід можна знайти у їх залученні до позашкільної освіти у вигляді літніх таборів різного спрямування: мовних, креативних,спортивних,  STEM та іншого спрямування.

 У той же час, робота таких  літніх таборів буде організована у суворій відповідності до Закону України «Про позашкільну освіту», - підкреслив Олександр Мосін. – А їхня мережа створюватиметься на базі таких дитячо-юнацьких клубів, спортивних шкіл, позашкільних центрів при загальноосвітніх закладах, де є тимчасові укриття в приміщенні чи поряд з ними.

Усі новини