Любов Бочкова: процедури підготовки бюджетних програм спростилися, а головні розпорядники бюджетних коштів стали самостійнішими

П'ятниця, 22 лютого 2019 14:50

Фінансове управління міської ради Кропивницького, з метою дотримання вимог ст. 28 Бюджетного кодексу України, протягом січня-лютого 2019 року здійснила моніторинг оприлюднення публічної інформації головними розпорядниками бюджетних коштів.

Як повідомила начальник фінансового управління Любов Бочкова, станом на 21 лютого 2019 року на офіційному сайті міської ради Кропивницького у розділі «Виконавчі органи» на сторінках відповідних розпорядників у підрозділі «Публічна інформація» розміщені бюджетні запити та паспорти бюджетних програм на 2019 рік, звіти про виконання паспортів бюджетних програм та результати оцінки ефективності бюджетних програм за 2018 рік.

- Одночасно зазначаємо, що з 2019 року змінено підхід затвердження паспортів бюджетних програм, - звернула увагу Любов Бочкова. - А саме: головні розпорядники бюджетних коштів подають паспорт бюджетної програми на погодження фінансовому управлінню міської ради протягом 30 днів після набрання чинності рішення про бюджет міста. Фінансове управління протягом 10 днів з дня його отримання здійснює погодження та направляє його головному розпоряднику для затвердження.

Станом на 21 лютого 2019 року із 122 паспортів бюджетних програм, які потребують затвердження у поточному році, усі паспорти погоджені фінансовим управлінням та направлені головним розпорядникам бюджетних коштів на затвердження.

Новий підхід спрощує процедуру підготовки паспортів та надає самостійності головним розпорядникам у прийнятті управлінських рішень при підготовці паспорту.

Також на даний час головними розпорядниками коштів міського бюджету проводиться публічне представлення інформації про бюджет за бюджетними програмами 2018 року відповідно до затвердженого графіку.

З графіком публічного представлення інформації про бюджет за бюджетними програмами 2018 року можна ознайомитись на сайті міської ради в розділі «Публічна інформація» - «Звіти».

Усі новини