Маріанна Морква: “ Перший міський мурал” - проект-переможець “Громадського бюджету-2019”

П'ятниця, 24 травня 2019 16:31

Сьогодні, 24 травня, директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Маріанна Морква прокоментувала ситуацію стосовно реалізації проекту “Громадського бюджету-2019” «Перший міський мурал».
Директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій нагадала, щоГромадський бюджет (бюджет участі) – це частина бюджету міста Кропивницького, з якого здійснюється фінансування заходів, виконання робіт та надання послуг, визначених безпосередньо членами територіальної громади та відповідно оформлених проектних пропозицій, які стали переможцями конкурсу.


- Проект конкурсу «Громадський бюджет – 2019» «Перший міський мурал» було подано до міської ради 27 квітня 2018 року. Бюджет проекту складав 150 000 гривень. Даним проектом передбачалося художнє оздоблення стіни Кіровоградського обласного художнього музею по вулиці ВеликійПерспективній, - зазначила Маріанна Морква. - Відповідно до пункту 2.4 Положення про громадський бюджет міста Кропивницького «за рахунок коштів громадського бюджету міста Кропивницького фінансуються проекти, реалізація яких передбачається на землях, в приміщеннях чи інших об'єктах, які належать на праві комунальної власності територіальній громаді міста Кропивницького». Зважаючи на те, що запропонована автором локація розміщення муралу не є комунальною власністю міста Кропивницького, від автора надійшло звернення щодо внесення змін до проекту «Перший міський мурал» в частині заміни місця його реалізації на торцеву стіну будинку, що знаходиться за адресою: вулиця Космонавта Попова, 22, корпус 1. Даний проект брав участь в голосуванні та став переможцем конкурсу «Громадський бюджет – 2019» в категорії проектів «МАЛІ». 


Маріанна Морква зауважила, що відповідно до положення про громадський бюджет, відповідають за реалізацію проектів-переможців заздалегідь визначені виконавчі органи. В даному випадку відповідальне за втілення проекту в життя - управління культури і туризму, яке і здійснило реалізацію проекту «Перший міський мурал», на що бюджетом участі було передбачено витрати у розмірі 150 000 гривень.

Фото: https://gre4ka.info/kultura/52253-u-kropyvnytskomu-za-kilka-tyzhniv-pershyi-miskyi-mural-foto

 

Усі новини