Масова вакцинація і дотримання карантинних вимог – ефективна протидія поширенню COVID-19 у Кропивницькому

Понеділок, 13 грудня 2021 14:15

Сьогодні, 13 грудня, під час щопонеділкової апаратної наради Кропивницький міський голова Андрій Райкович вчергове звернувся до містян з проханням суворо дотримуватися  карантинних обмежень.

Місцева статистика летальних випадків від коронавірусу залишається напруженою. Міський голова закликав батьків ретельно контролювати дозвілля дітей вечорами після школи і розумно планувати час зимових канікул, адже штамп «Дельта» вражає і дітей, і молодь.

- Вже зараз у багатьох школах учні хворіють. Я розумію, що ми оскому набили закликами вакцинуватися і дотримуватися дистанції у закритих приміщеннях. Але по-іншому не буде, ми живемо в такий період! Скептикам раджу походити біля стаціонарів ковідних шпиталів і побачити, скільки чорних мішків виносять, одразу прозрієте! - наголосив міський голова. - Тому ще і ще раз закликаю усіх, хто не вакцинований - чотири центри працюють щодня, без вихідних!

Поліцію очільник міста закликав прискіпливіше контролювати дотримання протиепідемічних правил у  громадських місцях та торговельних точках.

- Свіжий штам “Омікрон”, нехай не такий тяжкий за наслідками, але значно заразніший. Новорічні свята покличуть усіх на гуляння. Люди добрі, краще бути живими й здоровими увесь рік, ніж весело провести  Різдво, а потім - на Вали, - попередив Андрій Райкович.

Працівники КП “Електротранс” отримали завдання посилити дезінфекцію рухомого складу, адже пасажирів стало більше в салонах, а це теж збільшує можливість інфікування. Одночасно, управління транспорту та зв’язку Кропивницької міської ради попрацюють з власниками маршрутних таксі, аби їхні водії дотримувались карантинних обмежень, були вакцинованими і в масках.

Разом з тим, Андрій Райкович прокоментував інцидент у поліклінічному відділенні, де лікарів підозрюють у виготовленні фальшивих сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

- Коментувати будемо, коли правоохоронці скажуть своє фінальне слово. Зараз триває слідство, - зазначив Андрій Райкович. – Але таких лікарів відправляйте на виправні роботи в ковідну реанімцію, там медики борються за людські життя. І ми їм за це дякуємо і низько вклоняємось. 

Усі новини