Масова вакцинація від COVID дозволить Кропивницькому утриматися у «жовтій» зоні

Понеділок, 8 листопада 2021 12:50

Кропивницький міський голова Андрій Райкович вчергове звернувся до містян з проханням активніше вакцинуватися від захворювання на коронавірусну інфекцію. Сьогодні, 08 листопада, під час щопонеділкової апаратної наради він закликав кропивничан суворо дотримуватися карантинних вимог і приходити до пунктів вакцинацій, щоб зробити необхідне щеплення.

- Кропивницький сьогодні перебуває ще в «жовтій» зоні. Але по заповненості ліжкомісць в лікарнях міста - ситуація складна. Багато людей лежать із запаленнями легень. Ми робимо все, від нас залежне, щоб хворі виліковувались, були живими і здоровими, - наголосив Андрій Райкович. – Але, якщо область перейде до «червоної» зони, усім невакцинованим доведеться складно. Бо без сертифікату не можна бути вільно їздити в громадському транспорті, працювати - принаймні це стосується установ державної та комунальної власності.

Минулого тижня Андрію Райковичу вдалося організувати поставку п’яти додаткових швидкісних високопотокових кисневих апаратів, які одразу встановили у головній антиковідній базі Кропивницького – у стаціонарі №1 Центральної міської лікарні на Фортечних валах. І тепер вони рятують життя важкохворих на коронавірус. Разом із тим, міський голова наголосив на необхідності забезпечення тотального контролю над усіма позиціями, пов'язаними із проходженням кампанії вакцинації, організацією роботи первинної медичної ланки, сімейних лікарів.

- Я дякую від усієї громади медичним працівникам, колективам, які цілодобово чергують у ковідних госпіталях нашого міста, які обслуговують величезні черги хворих у поліклініках. Спасибі, що мобілізувалися і надають допомогу кропивничанам. Це – безцінно. COVID перетворив нашу медицину на фронтову, щодня там триває боротьба за людські життя, - відзначив очільник міста.

Міський голова закликав представників усіх ЗМІ проводити ефективну інформаційну роботу серед населення на усіх доступних майданчиках. Співпрацювати з провідними медиками, інфекціоністами, які своїм прикладом переконуватимуть людей вакцинуватись.

Усі новини