Матеріальну допомогу постраждалі від буревію почнуть отримувати вже у п’ятницю, 23 жовтня

Четвер, 22 жовтня 2020 17:29

Про алгоритм надання матеріальної допомоги кропивничанам, які постраждали від стихійного лиха сьогодні, 22 жовтня розповів міський голова Андрій Райкович, під час виїзного прийому громадян у двох мікрорайонах міста: на Балашівці та Лелеківці.

Очільник міста повідомив - вчора члени виконавчого комітету затвердили порядок надання одноразової грошової допомоги. Для того, щоб власник постраждалого будинку отримав кошти, він має найперше написати заяву на ім’я міського голови.

- Ми нарахували 252 господарства, де тою чи іншою мірою постраждали будинки. Виконком затвердив методику виплати допомоги. Згідно з нею, матеріальна допомога надаватиметься в розмірі до 20% від вартості відновлювальних робіт, але не більше десяти прожиткових мінімумів, а це до 50 тисяч гривень. Гроші - з міського бюджету, - пояснив Андрій Райкович. - Також у нас є 30 будинків, власники яких соціально незахищені, одинокі, громадяни з інвалідністю - цим людям ми допоможемо коштами благодійного фонду.

Поки що на відновленні дахів людям, які не можуть самостійно організувати ремонт своїх будинків працюють п’ять бригад будівельників. Вже є результат – першу перекриті покрівлі, постійно підвозяться будівельні матеріали. Бригади ремонтників погодилися включити до кошторису робіт лише найнеобхідніші видатки: вартість будматеріалів, транспорт, зарплату, відзначив очільник міста. Є також сподівання, що кількість таких бригад добровольців збільшиться і роботи виконуватимуться швидше.

Загалом негоді завдала збитків на понад 22 мільйони гривень. Андрій Райкович зауважив, сподівається, що держава теж включиться в роботу. Тоді допомога містянам була б значно суттєвішою. Одноразову ж грошову допомогу силами міста почнуть видавати вже завтра.

 - Зрозуміло, що за один день ми всім її не виплатимо, але приблизно по 50 домоволодінь щодня отримуватимуть кошти. Гроші переводитимуть вам на картки, - акцентував увагу містян міський голова. - Нікуди бігати не потрібно. Але покваптесь із поданням заявами і усього пакету необхідних документів, не відкладайте це надовго!

Зразки заяв і перелік необхідних додатків до неї постраждалим від буревію роздали. Весь пакет документів можна здати черговим мобільних приймалень міського голови.

 

Усі новини