Мешканці селища Нового у Кропивницькому поклали квіти до монумента Жертвам Чорнобильської трагедії

Вівторок, 14 грудня 2021 16:56

Сьогодні, 14 грудня,  на території Новенського старостинського округу міської ради селища Нового відбулося покладання квітів до Монумента «Жертвам Чорнобильської трагедії» -  пам’ятного знаку учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14 грудня в Україні вшановують День ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

У цей день за доброю традицією  ліквідатори - чорнобильці, працівники Новенського старостинського округу на чолі зі старостою Любов’ю Марченко та начальником відділу з питань інфраструктури Новенського старостинського округу міської ради Іриною Глушаєвою взяли участь у вшануванні пам’яті героїв - чорнобильців.

До учасників заходу від імені керівництва Кропивницької міської ради та від Новенського старостинського округу звернулася староста Любов Марченко.

Також виступив Олександр Шаров, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, голова селищної первинної організації «Союз. Україна. Чорнобиль».

На жаль, багатьох з ліквідаторів вже давно немає серед живих. Хвилиною мовчання і квітами, які лягли до монументу, учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя закрили смертоносне дихання атомного реактора.

Усі новини