«Ми діти твої,Україно!»: у Кропивницькому стартувала святкова програма з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

П'ятниця, 1 червня 2018 15:19

Сьогодні, 01 червня, у Міжнародний день захисту дітей, на площі перед міською радою стартувало свято, з якого у Кропивницькому розпочалась низка святкових заходів, спортивних і розважальних програм, концертів та майстер-класів.

На цілий день дітлахи стали господарями Ковалівського парку, обласної філармонії, учасниками туристсько-краєзнавчого фестивалю “Люби і знай свій рідний край”.

Міський голова Андрій Райкович виконав почесну місію - привітав переможців міського конкурсу "Дитина року – 2018" та вручив їм дипломи і пам’ятні подарунки.

Отже, у номінації "За досягнення у навчанні" "Дитиною року" стали Учениця НВО № 26 «Зорецвіт» Євгенія Громко та учениця НВО ліцей школа-дошкільний навчальний заклад «Вікторія-П» Олена Єделькіна.

Диплому міського конкурсу “Дитина року” в номінації “За науково-технічні досягнення” удостоєний учень гімназії № 9 Ярослав Чугай.

У номінації "За спортивні досягнення" переможцями стали вихованка обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Надія» Вікторія Астаф’єва та вихованець дитячо-юнацької спортивної школи №3 Іван Козловський.

У номінації "За творчі досягнення" – учень НВО №31, центру дитячої та юнацької творчості «Сузір’я» Денис Бірзул, учениця музичної школи № 1 імені Генріха Нейгауза Дар’я Полторак і учениця музичної школи №2 імені Юлія Мейтуса Валерія Кривенко.

У номінації “За особисту мужність” перемогли учні навчально-виховного об’єднання №32 Едуард Мільніченко та Данило Донець. Хлопців відзначено за сміливий вчинок — допомогу в затриманні злочинця, який скоїв злочин в міському транспорті.

А от вихованець Центру дитячої та юнацької творчості Ярослав Розов визнаний кращим у номінації "За розвиток дитячого громадського руху".

Під час дитячого свята міський голова вручив грошові сертифікати переможцям базових предметних олімпіад: Карині Андріященко, учениці 8 класу загальноосвітньої школи № 30, яка зайняла І місце у IV всеукраїнському етапі олімпіади з трудового навчання; Ірині Левченко, учениці 10 класу НВО № 20, яка посіла ІІ місце у IV всеукраїнському етапі олімпіади з трудового навчання; Олександру Сідашу, учню 9 класу НВО № 20, який виборов ІІ місце у IV всеукраїнському етапі олімпіади з трудового навчання; Олені Єделькіній, учениці 10 класу НВО «Вікторія-П», яка стала бронзовим призером у IV всеукраїнському етапі олімпіади з біології та Євгенії Громко, учениці 8 класу НВО № 26, яка посіла ІІІ місце у IV всеукраїнському)етапі олімпіади з української мови.

Не оминула міська влада увагою і дітей учасників антитерористичної операції у східних областях України, особливо тих, чиї батьки не повернулись з поля бою. Як повідомила начальник відділу соціального захисту населення міської ради Юлія Вовк, 39 дітей загиблих воїнів АТО, військовополонених та тих, що зникли без вісті при виконанні військового обов’язку отримали подарунки – іграшкові набори.

Також до свята на площі перед міською радою розгорнувся справжній “Науковий пікнік”. Маленькі розумники демонстрували винаходи, презентували проекти з робототехніки, різноманітні фізичні та хімічні досліди. А святкову атмосферу для всіх учасників свята цього дня створили вихованці ансамблів «Метелиця», «Аеліта», дитячого хору “Согласіє” музичної школи №2 імені Юлія Мейтуса, юні гімнастки спортивної школи №3 та вихованці дитячо-юнацького клубу “Мрія”. А після всіх урочистостей та святкового концерту на дітлахів очікував солодкий і бажаний у літню пору сюрприз - смачне морозиво.

Усі новини