Ми пам'ятаємо! У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Субота, 27 листопада 2021 18:27

Сьогодні, 27 листопада, в Україні вшановують День пам’яті жертв Голодоморів. Він щорічно відзначається в Україні четвертої суботи листопада.

У ХХ столітті Україна пережила три Великих голоди: 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 років. Найстрашнішим був Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу, який послідовно здійснювався радянською владою.

Вшанувати пам'ять невинно загиблих громадян України кропивничани зібралися біля пам’ятного знаку «Жертвaм Голодоморів в Україні».

Під час жалобної церемонії міський голова Андрій Райкович зазначив, що містяни вже багато років збираються на цьому намоленому місці для участі у всеукраїнській хвилині пам’яті за загиблими від голоду людьми і ця традиція триватиме завжди.

 - Ми стоїмо біля величного Хреста. Тут пам'ять про Голодомор набула особливого значення, бо цей Меморіал зведено завдяки громаді, небайдужим жителям, ентузіастам, які сьогодні тут, з нами, - наголосив у своєму слові міський голова. - Це той символ, який не дозволить забути і наступним поколінням, що наш народ нескорений, що українська нація надзвичайно сильна духом свободи і миру. І такий народ ніколи і нікому не здолати! Вічна пам'ять мільйонам людей, яких забрав з білого світу голод. Слава всім, хто віддав і сьогодні віддає життя за свободу і незалежність рідної землі!

Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк із духовенство міста провели цього вечора панахиду за загиблими жертвами Голодоморів в Україні.

Усі новини