Михайло Бєжан: аеропорту у Кропивницькому бути!

Четвер, 25 березня 2021 18:10

Питання розвитку аеропортної інфраструктури у місті Кропивницькому стало головним у порядку денному робочої наради в Кіровоградській обласній державній адміністрації. До професійного обговорення шляхів вирішення важливої для всієї громади справи долучився заступник міського голови Михайло Бєжан.

Завдання відродження аеропорту Кропивницького, саме в обласному центрі - одне з пріоритетних у роботі міської влади, адже це важливий елемент інфраструктури, що сприятиме залученню інвесторів і розвитку регіону в цілому. Відтак, позиція як міської, так і обласної влади щодо цього питання збігається.

- Кропивницький - один із небагатьох обласних центрів, що не має авіасполучення з іншими містами України та країнами світу загалом, - відзначив Михайло Бєжан під час наради, - і це негативно впливає не лише на інвестиційну привабливість самого Кропивницького, а й усієї області.

За інформацією заступника міського голови, від початку року міською владою Кропивницького вжито низку цілеспрямованих кроків, зокрема, організовані і проведені зустрічі з іноземними партнерами,  зацікавленими у реалізації спільних інвестиційних проєктів, у тому числі і з відбудови аеропорту. Разом з тим, наголосив Михайло Бєжан,  аби поглиблювати подальшу співпрацю із іноземними партнерами, необхідно розуміти економічну доцільність реалізації такого проєкту, враховуючи наявний потенціал регіону.

Михайло Бєжан запропонував створити спільну робочу групу, до складу якої увійдуть фахівці та експерти як від міста, так і від області, а також представники усіх зацікавлених сторін, аби більш предметно оцінити вартість проєкту з відродження аеропорту в Кропивницькому, з подальшою розробкою технічного завдання на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Пропозицію підтримав голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко.

Відтак, вектор із розв'язання цього надважливого питання задано, і спільна робота триває.

Усі новини