Михайло Бєжан: Кропивницька міська рада і ЦНТУ спільно працюватимуть над Стратегією розвитку громади

Середа, 7 квітня 2021 16:41

Сьогодні, 07 квітня, в Центральноукраїнському національному технічному університеті відбувся круглий стіл, на якому  обговорили напрямки співпраці Кропивницької міської ради та навчального закладу.

Заступник міського голови Михайло Бєжан разом  із ректором ЦНТУ Володимиром Кропівним напрацювали варіанти взаємодії, зокрема у проведенні  спільних заходів: форумів, семінарів, виставок за тематикою спеціалізації університету та у спільній розробці Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади до 2030 року.

- Радий, що ми маємо добре налагоджену комунікацію та взаємно зацікавлені у реалізації спільних ідей.  Нам є чим допомогти один одному, - вдзначив Михайло Бєжан. -  Маємо на меті залучення науковців до діяльності в сфері розвитку економіки міста, а студенти отримають можливість професійного стажування в органах місцевого самоврядування. Впевнений, що невдовзі результатом нашої співпраці стануть спільно реалізовані цікаві і важливі для громади проєкти.

Сторони домовилися вже найближчим часом напрацювати конкретний порядок роботи і план спільних проектів та приступити до їх якісної реалізації.

- У нас є достатньо досвіду і можливостей залучати своїх спеціалістів до співпраці з органами місцевого самоврядування. І, що найважливіше, маємо бажання втілювати спільні ідеї та напрацювання в реальність, - наголосив  Володимир Кропівний.

Довідка:

ЦНТУ - потужний навчально-виховний і науковий центр України, що має добре розвинені зв'язки з машинобудівними заводами та об'єднаннями України, підприємствами агропромислового комплексу, транспорту, будівництва, електропостачання, фінансово - банківськими установами та приватними фірмами, для яких готує фахівців.

Університет має широкі міжнародні зв'язки з навчальними закладами та науковими центрами Росії, Болгарії, Швейцарії, Чехії, Бельгії, Куби, Франції, Англії, Німеччини та ін. Крім цього, це єдиний у регіоні вищий навчальний заклад, який забезпечує кадрами промисловість і сільське господарство. Університет виконує і координує наукові дослідження в межах регіону, здійснює оперативну перепідготовку фахівців за необхідними напрямками.

Усі новини