Михайло Бєжан: вирішити всі проблеми мешканців округу в один момент неможливо, а ось поступово – цілком реально

Понеділок, 1 листопада 2021 15:22

Депутат Кропивницької міської ради Михайло Бєжан відзвітував за рік своєї депутатської. Зустріч з мешканцями округу відбулася в бібліотеці-філії №18, що на 101-му мікрорайоні обласного центру.

- Я хотів би почати з так званих позитивних моментів та розповісти, що нам спільними зусиллями – мешканців, моїми як депутата цього округу та влади міста вдалося зробити, - почав свій виступ Михайло Бєжан.

Як розповідає депутат, однією з найочікуваніших подій цього року стало асфальтування прибудинкової території за адресою вулиця Генерала Жадова, 7. Ця дорога довгий час була в жахливому стані з глибокими ямами, які важко здолати  автомобілем та не менш складно обійти пішки.

- Згідно з попереднім поділом на виборчі округи, це був один-єдиний будинок зі 101-го мікрорайону, який належав не до мого округу. І ще декілька років тому, коли вже було заасфальтовано прибудинкові території більшості будинків мікрорайону, мешканці цього єдиного будинку запитували, коли ж і в них буде асфальт, а не суцільні ями. Тоді я якось і пообіцяв, що обов’язково це буде зроблено, як тільки округ увійде в зону моєї відповідальності. От так і сталося - за новим поділом цей будинок потрапив до мого оновленого округу і там нещодавно таки вдалося повністю заасфальтувати прибудинкову територію, - розповідає Михайло Бєжан.

Не полишав весь цей час депутат разом з командою і підтримку військових та популяризацію української культури. Так, організовували допрем’єрний показ документального фільму «Трохи нижче неба», продовжили співпрацю із Кіровоградським обласним госпіталем для ветеранів війни та завітали у заклад з гостинцями у переддень Великодня. Ще частину смаколиків тоді віддали волонтерам громадської організації «Серця матерів Кіровоградщини», а вони вже доставили їх на передову військовим.

Активно продовжує Михайло Бєжан і співпрацю з бібліотекою-філією №18 – допомагає бібліотекарям в організації дозвілля для дітей та з оновленням книжкового асортименту, також сприяє і  облаштуванню дитячих майданчиків: цього року завезли пісок майже на всі майданчики мікрорайону. 

Ще одним позитивним моментом поточної осені є завершення робіт з вимощення частини будинку №4 по вулиці Космонавта Попова. Це питання також тривалий час непокоїло мешканців будинку. На наступний рік вже запланували зробити цей будинок повністю та відповідно в міському бюджеті будуть передбачені на це кошти.

До кінця цього 2021 року в будинку №23 по проспекту Університетському з’явиться і довгоочікуваний ліфт. Це вже другий ліфт за останні декілька років, який встановлять саме в багатоповерхівках на 101-му мікрорайоні.

- Цього року в місті встановлять загалом два ліфти, кожен з яких вартістю майже мільйон гривень, і завдяки небайдужості, цілеспрямованості мешканців, нашим спільним зусиллям та співпраці з владою, один з них саме на Університетському, - підкреслив депутат. 

Загалом, у 2021 році було проведено дев’ять сесій Кропивницької міської ради – у роботі всіх, без виключень засідань Михайло Бєжан брав участь, крім того, за рік депутат провів 19 прийомів громадян. За результатами опрацювання звернень від кропивничан він  подавав чимало звернень та запитів. Значна частина з них - це особисті та колективні запити на матеріальну допомогу для містян, загальною сумою більше 50 тисяч гривень.

- Це лише частина тих питань над якими ми працювали цей рік. Звісно, чимало проблем ще існує та до їх вирішення потрібно підходити конструктивно і розуміти, що зробити все в один момент неможливо, а ось поступово – цілком реально, - підсумував свій виступ Михайло Бєжан.

Нагадаємо, що Михайло Бєжан проводить особистий прийом громадян двічі на місяць: кожен перший четвер місяця за адресою вул. Генерала Жадова №7 та кожну четверту середу місяця з 12.00 до 14.00 за адресою вул. Євгена Чикаленка 1-А, кабінет 129.

Усі новини