Мінфін України погодив кредитну лінію для Кропивницького: відділення легеневої терапії отримає сучасне обладнання

Середа, 16 грудня 2020 15:35

Сьогодні, 16 грудня, під час другого засідання першої сесії Кропивницької міської ради депутати внесли зміни до міського бюджету на 2020 рік. Відкориговане рішення передбачає залучення 4, 5 мільйонів гривень державної субвенції.

Як повідомила начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова, додаткові кошти розподіляться наступним чином.  Освітянська субвенція складе чотири мільйона гривень – вони дозволять профінансувати заробітну плату педагогічним працівникам. 495 тисяч гривень - субвенція галузі охорони здоров’я буде використана на забезпечення киснем медичних закладів. Ще 67,8 тисяч гривень становлять субвенцію на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб.

Важливим, акцентувала увагу Любов Бочкова, є погодження  Мінфіном України обсягів та умов запозичення кредитної лінії, до бюджету розвитку Кропивницького у сумі 70 мільйонів гривень в АТ «Укрексімбанк». Кошти кредитної лінії будуть використані в межах потреби  на фінансування інвестиційних проєктів.

- У першу чергу, 23,8 мільйонів гривень необхідні безвідкладно для придбання медичного обладнання та інвентарю у нове відділення легеневої терапії Центральної міської лікарні, - роз’яснила Любов Бочкова. – Ще 36,5 мільйонів гривень потрібні для завершення реставрації терапевтичного відділення ЦМЛ.

Передбачено також збільшення видатків по управлінню розвитку транспорту та зв’язку, зокрема по загальному фонду на 12, 7 мільйонів гривень. Ці кошти підуть на утримання і розвиток автомобільного та електротранспорту комунального підприємства «Електротранс»: майже 7,8 мільйонів буде використано на утримання і розвиток, а 4,9 – на компенсацію за пільговий проїзд.

Окрім того, враховуючи, що кошти на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, доведені департаментом охорони здоров’я ОДА, вичерпані у повному обсязі, відповідні видатки з міського бюджету збільшили на понад мільйон гривень.

Усі новини