Міська рада Кропивницького - проти жорстокого поводження з тваринами у пересувних цирках

П'ятниця, 26 липня 2019 16:05

Сьогодні, 26 липня, заступник міського голови Андрій Паливода прокоментував ситуацію щодо гастрольної діяльності одного з пересувних цирків на території Кропивницького.

- До управління культури і туризму міської ради звернувся суб’єкт господарювання який здійснює гастрольну діяльність пересувними цирками, у тому числі територією України, з повідомленням про те, що вони мають наміри проводити гастролі у нашому місті, - зазначив Андрій Паливода. - Відповідно до закону міська рада не надає ніяких дозволів, якщо це не комунальна земля, тому вони просто повідомляють нам про свої наміри. Але нагадаю, що депутати міської ради підтримали петицію містян про заборону діяльності пересувних цирків на території міста, які використовують у своїх шоу-програмах тварин. Директор цирку від нас таку інформацію отримав і запевнив, що тварин використовувати не будуть. Але ми отримали інформацію від громадян, що в оголошенні вуличного радіо рекламують програму цирку, у якій анонсовано виступи тварин. У відповідь управління торгівлі написало службову записку на т. в. о. директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій про скасування дозвільного запису в картці обліку для роздрібної торгівлі квитками.

Заступник міського голови наголосив, що міська влада не допустить гастролі цирку в місті, поки у програмі значиться виступ тварин. Але якщо дирекція прийме рішення відмовитись від номерів за участю тварин та надасть відповідні докази своїх намірів, як то гарантійний лист або інший документ, міська влада не матиме права перешкоджати їх гастрольній діяльності на території міста.

Усі новини