Міська централізована бібліотечна система Кропивницького відзначила своє 40-річчя

Середа, 20 вересня 2017 17:54

Сьогодні, 20 вересня, у Кропивницькому відбулися урочистості з нагоди відзначення 40-річчя створення міської централізованої бібліотечної системи.

За ці роки бібліотекарі досягли значних здобутків і пережили кардинальні зміни: двічі бібліотеки МЦБС перемагали у конкурсах програми «Бібліоміст», завдяки чому отримали якісну сучасну комп’ютерну техніку. Безперечним здобутком стала   перемога в конкурсі Української бібліотечної асоціації на кращий бібліотечний сайт. PR-офіс МЦБС у Кропивницькому потрапив в десятку кращих по всій Україні.

Колектив міської централізованої бібліотечної системи був двічі представлений на міській Дошці пошани. Бібліотеки реалізували проект «Життя в стилі вело». Фільм, знятий в рамках цього проекту, посів почесне третє місце в конкурсі «БібліоКіноФест2.0.»

У Кропивницькому також підбили підсумки цьогорічного конкурсу «Один день з  життя бібліотеки». Кожна філія продемонструвала свою роботу впродовж одного дня: День Японії в бібліотеці, свято африканського сафарі, День публічної інформації, бібліотечні подорожі, заходи у стилі еко та багато іншого. У гострому суперництві перемогу святкували колективи відділу обслуговування центральної міської бібліотеки та філій №№2 і 19.

Героями сьогоднішнього свята стали ветерани бібліотечної справи Марія Опанасівни Гальченко, завідуюча відділом організації  і використання бібліотечних фондів, Валентина Олександрівна Мануйлова, головний бібліотекар філії №12 та Раїса Василівна Мартиненко, завідуюча бібліотеки-філії №13.

Серед почесних гостей заходу Анна Назарець, начальник відділу культури і туризму міської ради, Таїсія  Манжула, директор дитячої обласної бібліотеки імені Шевченка, Лариса Савенко, директор обласної бібліотеки для юнацтва імені Маланюка.

Анна Назарець щиро подякувала бібліотекарям Кропивницького за їх самовіддану працю і побажала їм успіхів у роботі та цікавих і допитливих читачів. А від міського голови Андрія Райковича передала подарунок –дитячу і художню літературу для поповнення бібліотечних фондів.

Усі новини