Міська влада активно підтримує мешканців Університетського, 21, але сміття за собою необхідно прибирати

Понеділок, 24 лютого 2020 14:59

Міська рада допомагала, і продовжить допомагати мешканцям будинку по проспекту Університетському 21. На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради  сьогодні, 24 лютого.

Минулого тижня в обласній державній адміністрації відбулося засідання “круглого столу” представників громадськості з правоохоронними органами. Не обійшлося без чергового спітчу однієї із  активісток цього гуртожитку.

- Я не буду коментувати той потік абсолютно несправедливого бруду, який вилито на адресу міської ради. Бо стільки,  скільки ми від 2016 року здійснили послідовних, вмотивованих кроків у правовому полі, щоб цивілізовано і професійно почати захищати людей, представляти їх інтереси в судах, не зробив до нас ніхто, - акцентував увагу  міський голова. – За цей час відбулося 10 судових засідань! Міська влада зробила все максимально можливе, щоб дійти для вирішення проблеми аж до Верховної Ради. Далі вже справа лише за рішенням народних депутатів.

Більше того, відзначив Андрій Райкович, міські комунальні служби вже не вперше змушені прибирати територію біля будинку, і вивезли звідти купу сміття.

- Бо мешканці, бачте, відмовилися укласти угоду спочатку з нашим ЖЕО-4, а потім з управляючою компанією. То хто ж повинен обслуговувати це житло, - обурився міський голова. - Повторюю: гуртожиток не є комунальною власністю! Але комунальні служби там поприбирали, бо поряд з багатоповерхівкою живуть тисячі містян, і всі налякані можливим розповсюдженням інфекції. Я зобов'язаний думати про безпеку всього міста.

Вже  28 лютого в обласному Господарському суді відбудеться чергове слухання справи, де вже міська рада Кропивницького виступає позивачем. Тож Андрій Райкович дав завдання використати всі можливі механізми, щоб відстояти правову позицію щодо мешканців гуртожитку.

- Я прошу і журналістів теж знайти час побувати на цьому засіданні, - звернувся міський голова до масмедіа. - Повторюю: не реагуємо на безпідставно вилитий потік критики, а спокійно, крок за кроком пройдемо свою частину шляху в межах повноважень міської ради. Бруд нехай залишиться на совісті тих, хто його тиражує. А ми виконуємо свою роботу.

Усі новини