Міська влада дотримує слова: прибудинкова територія по вулиці Кропивницького, 80 благоустроєна

Субота, 13 січня 2018 17:26

Сьогодні, 13 січня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович зустрівся з жителями будинку № 80 по вулиці Кропивницького. Під час попереднього спілкування, у жовтні минулого року, очільник міста спільно з мешканцями визначили найпроблемніші питання благоустрою прилеглої території і склали план дій.

Тоді люди не знехтували можливістю скористатися присутністю керівництва міста, щоб вирішити нагальні проблеми. Впродовж багатьох років підйом з двору будинку по Кропивницького, 80 до перехрестя вулиць Єгорова і Архангельської, де облаштована кінцева зупинка маршрутних таксі №113, залишався необлаштованим. Дорога тут надзвичайно крута, і під час негоди: дощу чи снігу, піднятися, або спуститися, особливо людям похилого віку дуже проблематично. А ввечері йти страшно, бо відсутнє освітлення. Потребувало відновлення і асфальтове покриття на прибудинковій території.

Тепер Андрій Райкович поцікавився у мешканців, як вони оцінюють роботу, виконану комунальниками. 

- Це дуже добре, що у будинку проживають небайдужі і активні люди, з такими набагато легше наводити лад і у будинках, і у дворах, і загалом у місті, - відзначив міський голова. – Звичайно, проблеми у комунальній сфері міста, у житловому багатоповерховому секторі накопичувалися роками, але ми наполегливо і почергово  вирішуємо їх.

Жителі будинку щиро подякували міській владі, прибудинкова територія заасфальтована якісно, газони відділені новими бордюрами. Нарешті вирішилася і наболіла проблема – сходи до зупинки громадського транспорту належно облаштовані, зварювальник завершував встановлення поручнів, щоб підйом і спуск були безпечними.

У той же час люди поскаржилися очільнику міста на чергові біди: нові бордюри довго не витримають, якщо власники автотранспорту будуть наїжджати на них, паркуючи свої автомобілі, мешканці приватного сектору звозять на контейнерний майданчик сміття у великих кількостях і він швидко переповнюється, система водовідведення будинку часто протікає і підвал підтоплюється каналізаційними стоками тощо.

Андрій Райкович відразу надав доручення керівникам відповідних виконавчих органів.

- Із системою каналізації мають розібратися і перевірити у чому проблема спеціалісти міського водопровідного господарства, але і мешканці будинку повинні відповідально ставитися до свого майна, користуватися водовідведенням відповідно до правил, не засмічувати його, - наголосив міський голова. – Зі сміттям із приватного сектору має попрацювати спецінспекція, перевірити звідки його привозять, хоча у даному випадку, якщо люди сплачують за вивезення твердих побутових відходів, то краще нехай вони приносять його сюди, на контейнерний майданчик, ніж викидають на вулицях, на берегах річок чи у зелених зонах. Краще регулярніше вивозити сміття з контейнерів, ніж вичищати потім сміттєзвалища. Можливо варто також встановити декілька додаткових контейнерів на межі приватного сектору і багатоповерхової забудови у цьому мікрорайоні.

Усі новини