Міська влада тримає на контролі вивезення сміття з контейнерних майданчиків у Кропивницькому

П'ятниця, 26 травня 2017 10:20

Міська влада Кропивницького утворила оперативний штаб, який вирішуватиме проблему вивезення твердих побутових відходів з контейнерних майданчиків в обласному центрі.

До надзвичайних дій міській владі довелося вдатися через страйк працівників ТОВ “Екостайл” – підприємства, яке виграло конкурс на вивезення сміття у Кропивницькому. Сама ж акція  протесту ініційована  через утворення боргів по заробітній платі, яку на підприємстві не виплачують впродовж трьох місяців і яка вже перевищила декілька мільйонів гривень.

Міський штаб на чолі із заступником міського голови Олександром Мосіним впродовж 24-25 травня активно проводив консультації з керівництвом і засновниками ТОВ “Екостайл” та склав план виходу з кризової ситуації, який і реалізується в місті.

- Критична ситуація на “Екостайлі” викликана низкою чинників, - відзначив начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко. – Не останнє місце тут має і популізм, який демонстрували деякі члени виконавчого комітету, затягуючи прийняття рішення підвищення тарифів на вивезення сміття до рівня економічно обґрунтованих. Таким чином, на момент їх затвердження у квітні, підприємство вже мало понад два мільйони гривень боргу перед своїми працівниками. Реально ж кошти за новими тарифами почнуть надходити із червня.

За інформацією Віктора Кухаренка, накопиченню боргу посприяла і заборгованість держави по житловим субсидіям у сумі 2,2 мільйона гривень, яку кропивницькі ЖЕО не отримують впродовж трьох місяців.

Відповідно до рішення оперативного штабу, житлово-експлуатаційні організації перерахували ТОВ “Екостайл” 254 тисячі гривень “живих коштів”. Доручення проаналізувати стан розрахунків за послуги з вивезення сміття отримали керівники установ всієї бюджетної сфери, і якщо десь є якась заборгованість – вона буде погашена.

Запроваджені заходи дозволили розірвати замкнене коло, спеціалісти “Екостайлу” почали отримувати свою зарплату, а всі сміттєвози – їх п’ять, виїхали на маршрути і за сьогодні виконають по декілька рейсів, надолужуючи згаяне.

- Порядок на всіх контейнерних майданчиках відновиться за день – два, - наголосив Віктор Кухаренко. – Працівники ЖЕО чергують біля контейнерів і після прибуття сміттєвозів підчищають територію майданчиків. Міська влада тримає на постійному  контролі ситуацію з вивезенням сміття і не може бути мови про виникнення якоїсь надзвичайної ситуації у місті.

Усі новини