Міська влада тримає на постійному контролі хід ліквідації аварії на газопроводі у Кропивницькому

Середа, 1 листопада 2017 20:22

Міська влада  тримає на постійному контролі хід ліквідації аварійної ситуації на газопроводі середнього тиску у Кропивницькому. Сьогодні, 1 листопада, секретар міської ради Андрій Табалов, відразу після оперативної наради  проінспектував хід ремонтних робіт, які виконує аварійна бригада ВАТ «Кіровоградгаз» на мережі по вулиці Космонавта Попова, 14а, який був випадково пошкоджений працівниками ДП “Кіровоградтепло” під час планових земляних робіт.

За словами заступника головного інженера ВАТ “Кіровоградгаз” Ірини Бородько, зварювальні роботи по заміні ділянки пошкодженого газопроводу на 11.00  уже були завершені.

- Наразі виконуються підготовчі роботи до пуску газу, - повідомила фахівець. - Оскільки на вводах у будинки через аварію були перекриті усі крани, тепер їх треба відкрити, а також необхідно перевірити кожен під’їзд та випробувати кожен стояк, щоб не було витоків газу.

Секретар міської ради відзначив, що хоч труба була швидко полагоджена, але більше часу піде на відновлення подачі газу до квартир.

- Тут головну роль грає людський фактор, - підкреслив Андрій Табалов. - Чи всі погодяться швидко допускати працівників “Кіровоградгазу” у свої домівки, щоб виключити витік газу, чи всі будуть вдома під час підключення. Важливо ефективно організувати систему оповіщення у мікрорайонах.

Андрій Табалов також додав, що керівництво ЖЕО буде співпрацювати та проводити роботу з мешканцями багатоповерхівок, щоб пришвидшити усі необхідні процедури по підключенню.

Ми не будемо зараз шукати винних, оскільки є деякі питання до ВАТ “Кіровоградгаз” щодо того, чому їхня труба не була позначена певним чином, чому вона не була захищена гільзою, - зазначив Андрій Табалов. - Мешканців мікрорайонів і трьох сіл, що залишились без газу, ці питання мало хвилюють. Людям необхідно якнайшвидше відновити подачу газу до їхніх домівок. Тому хочу наголосити, що міський голова, я і  депутат даного округу Михайло Бєжан тримаємо ситуацію під контролем, і сподіваюсь, що прогнози “Кіровоградгазу” справдяться та до вечора багатоповерхівки почнуть підключати до газопостачання.

А вже увечері на місці аварії побував  міський голова Андрій Райкович. Він  перевірив, як газовики дотримують свого слова. Спеціалісти ВАТ «Кіровоградгаз»  поінформували очільника міста, що станом на 17.00 всі необхідні ремонтні роботи  на газопроводі вже завершили. А із завтрашнього дня, з восьмої години ранку, газ планують запускати в житлові будинки 101 та 102 мікрорайонів.

Усі новини