Міський голова Андрій Райкович анонсував позапланове засідання сесії міської ради Кропивницького

Середа, 22 квітня 2020 13:39

Сьогодні, 22 квітня, під час наради з керівниками виконавчих органів, міський голова Кропивницького Андрій Райкович повідомив, що сесія відбудеться 24 квітня, в п’ятницю.

Депутатів збирають, адже необхідно виконати перерозподіл субвенції з державного бюджету. За ним 4,8 мільйона гривень виділяють на управління освіти. Ще 5,6 мільйонів - на управління охорони здоров’я, кошти будуть спрямовані на забезпечення кропивничан інсуліном.

Андрій Райкович доручив апарату ради відпрацювати систему, за якою проходитиме засідання. Як один з можливих варіантів – поіменне голосування депутатів, без залучення електронної системи для голосування.

- Нам треба розсадити депутатів не на їх місця, а подалі один від одного, щоб відстань між ними була не менше півтора, чи навіть два метри, - акцентував Андрій Райкович. – Тоді ми зможемо витримати всі санітарні вимоги, і нормально провести голосування.

Медична сестра, перш ніж пускати депутатів до сесійної зали, обов’язково вимірятиме кожному з них температуру, та цікавитиметься самопочуттям. Начальники управлінь та відділів спостерігатимуть за перебігом засідання в онлайн режимі. До такого варіанту закликають також журналістів та активну громадськість Кропивницького.

На сесії розглянуть виключно три основні питання порядку денного. Депутатські запити просять залишити на основну сесію, яку планують провести після закінчення карантину. В той же час секретар міської ради Андрій Табалов наголосив на одному з прохань депутатів, які варто внести в порядок денний.

- Депутати просять звіту від управління охорони здоров’я про те, як медики Кропивницького забезпечені засобами захисту, вважаю нам треба відзвітувати на цій сесії.

Загалом нині, за словами міського голови, коронавірус змінив акценти життя та господарювання у Кропивницькому. Адже нині вся увага міського бюджету зорієнтована на медицину та медиків. Тому всі міські програми працюють саме в цьому ключі. Водночас Андрій Райкович зобов’язав комунальні підприємства працювати в штатному режимі, і не знімати з порядку денного всі ключові програми.

Усі новини