Міський голова Андрій Райкович допоміг підприємцям ринку «Європейський» зняти блокаду їх торгівельних точок

П'ятниця, 3 листопада 2017 17:27

Сьогодні, 03 листопада,  із самого ранку приватні підприємці, що працюють на  ринку «Європейський» перекрили рух транспорту по вулиці Великій Перспективній у Кропивницькому: вони вимагали зустрічі з представниками влади.

Вже кілька тижнів люди не можуть знайти спільної мови із власниками ринку. Сьогодні вирішили звернутись по допомогу до представників обласної та міської влади.

До мітингувальників вийшов міський голова Андрій Райкович, і запросив усіх до спілкування. Вже у приміщенні міської ради, люди розповіли очільнику міста, що у них відібрали можливість заробляти.

 - Власники ринку хочуть підняти орендну плату із 190 до 300 гривень. Для нас це дуже дорого і ми відмовились укладати договір з такими сумами. А тепер нам заварили входи в торгові точки, – скаржаться люди. – Нам відрізали електроенергію, а вхідні ворота закрили на замок. Допоможіть нам.

Андрій Райкович звернув увагу учасників акції, що втручатись у трудові стосунки між приватними підприємцями, які мають робочі місця на ринку і його власником він не має права, проте по максимуму спробує допомогти.

- Я постараюсь знайти шляхи вирішення цієї ситуації, – зауважив міський голова. – Найперше ми дамо вам можливість працювати: розблокуємо заварені входи до торговельних місць і включимо вам електропостачання. Ваше завдання – протягом двох тижнів налагодити стосунки з роботодавцем. Необхідно переглянути договори, і врегулювати це питання. Часу для цього, на мою думку, достатньо.

Одночасно Андрій Райкович доручив юридичному управлінню і управлінню земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища підготувати йому вичерпні матеріали про юридичний аспект конфлікту та рівень впливу міської влади на ситуацію, що склалася навколо «Європейського ринку».

Після спілкування з підприємцями. міський голова виїхав безпосередньо на ринок «Європейський». Тут на нього вже чекали понад дві сотні власників торговельних палаток. Андрій Райкович переконався, що доступ до робочих місць таки заблоковано, тож телефоном провів перемовини з власниками «Європейського». За півгодини директор ринку Ігор Захаров зняв замки з воріт. Міський голова переконав людей, що й надалі стежитиме за ходом цієї ситуації, проте закликав їх не гаяти часу, і сідати з власниками ринку за стіл переговорів, аби обговорити тарифи за аренду, і за результатами переговорів укласти  нові договори.

Усі новини