Міський голова Андрій Райкович поставив завдання вибудувати алгоритм стосунків Кропивницького і селища Нового

Четвер, 26 грудня 2019 17:50

Депутати  Новенської селищної ради не  затвердили на своєму засіданні  рішення про добровільне приєднання громади селища  до міста Кропивницького. Народні обранці  повністю проігнорували думку більшості новенців, які висловилися за те, щоб стати спільною громадою з кропивничанами.

Міська влада Кропивницького не могла не відреагувати на такий крок, адже депутатський корпус обласного центру до останнього не затверджував галузеві програми соціально-економічного розвитку міста, розраховуючи на інтеграцію до них потреб селища Нового.

Сьогодні, 26 грудня, міський голова Андрій Райкович провів оперативну робочу нараду з керівниками виконавчих органів і поставив завдання вибудувати чіткий алгоритм стосунків із селищем у такій ситуації.

- Після такого недружнього кроку нам необхідно виробити  правильну формулу співпраці міста і селища, юридично і фінансово врегульовану чинним законодавством України, - наголосив міський голова. – При цьому  люди, звичайні мешканці селища. не повинні постраждати і відповідати за дії кількох депутатів, які  в переслідуванні  власних інтересів переоцінили свої можливості. Вони забули про свої обов’язки і розтоптали волю громади. Я переконаний - це був спланований саботаж.

Усі новини