Міський голова Кропивницького Андрій Райкович: ми не дамо більше шантажувати місто блокуванням початку опалювального сезону

Середа, 25 жовтня 2017 16:49

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького передав на баланс НВО №17 сучасну модульну котельню по вулиці Комарова, 54 для забезпечення теплопостачанням будівель школи та трьох дитячих садочків №65, №22 та №48.

Створення таких новітніх котелень є шлях, яким розвиватиметься система ткплозабезпечення у Кропивницькому вже з наступного року. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович, коментуючи ситуацію із початком опалювального сезону в обласному центрі.

- Ми послідовно працюватимемо над тим, щоб місто більше не могли шантажувати блокуванням подачі тепла до житла кропивничан і об’єктів соціально – культурної сфери, - відзначив очільник міста. – відповідно до стратегії теплопостачання у Кропивницькому ми обиратимемо об’єкти і будуватимемо модульні котельні. Для їх обслуговування створимо чисті комунальні підприємства із залученням українських інвесторів. Нарощуватимемо інвестиційну складову і всі соціальні заклади забезпечуватимемо теплом саме у такий спосіб.

Сьогодні у Кропивницькому є можливість порівняти роботу принципово різних котельних господарств: на природному газі, що зведена біля НВО №17 і на пілетах, яка обслуговуватиме цієї зими лікарню швидої медичної допомоги.

- Ми порівняємо економічну ефективність обох систем, їх вплив на екологію, рівень викидів, теплотворну спроможність і визначимо у якому напрямку рухатися, які котельні зводити у мікрорайонах міста - підкреслив Андрій Райкович.

Наразі у Кропивницькому розробляється принципово нова стратегія тепло забезпечення і вона позбавить міську владу залежності від монополістів на ринку постачання тепла, запевнив міський голова.

- Вже із наступного року ми зробимо все можливе, щоб нас ніхто і ніколи не зміг загнати більше у глухий кут, - попередив Андрій Райкович. – Сьогодні існуюча методика НАК «Нафтогаз Україна» не дає жодної можливості ефективного початку опалювального сезону. Ситуація у Кропивницькому підтверджує це. Ми озвучили цю проблему перед Прем’єр-Міністром України під час форуму Ради регіонального розвитку у Києві. У той же час ми все таки розпочали опалювальний сезон і чітко розуміємо напрямок, у якому будемо рухатися надалі.

Усі новини