Міський голова Кропивницького Андрій Райкович вручив найактивнішим бджолярам міста кубки “Золото Арістея”

Середа, 19 серпня 2020 12:47

Медовий ярмарок «KROPhoney fest» розпочав свою роботу у Кропивницькому сьогодні, 19 серпня. Організаторами свята бджолярів виступили Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата, обласна державна адміністрація та міська рада Кропивницького.

На фестиваль зібралися бджолярі з усієї області, відвідувачам пропонували не лише мед,  а й продукцію бджільництва, яку охоче роз купували гості фестивалю. Пасічники пропонували мед різних сортів: акацієвий, лісовий, з липи та гречки, різнотрав’я. На прилавках були представлені найрізноманітніші продукти  бджолиного виробництва: прополіс, напої з меду, медове пюре та навіть ліки бджолиного виробництва.

З відкриттям фесту його учасників привітав міський голова Андрій Райкович.

-  Щиро вітаю всіх вас з одвічним солодким барвистим Спасом. Упродовж останніх п’яти років у центрі нашого міста на усі свята вирували ярмарки. Ви не просто бортники, досвідчені бджолярі. Ви неоціненні професіонали - творчі, роботящі. Споконвіку ваша справа ризикова, але благородна. Завдяки вам наше місто, наш край завжди з медом! А це - сила, неймовірна смакота, здоров'я і великий труд. Я знаю, як нелегко зараз догледіти пасіку, вберегти від шкідників, захистити від негоди, - зазначив Андрій Райкович. - Це дуже нелегкий труд. Тому низький уклін всім бджолярам нашого краю!

За ініціативи міського голови Кропивницького Андрія Райковича вперше на фестивалі започатковано номінацію “Золото Арістея”.  У грецькій міфології Арістей був першим бджолярем. Міський голова вручив її найактивнішим представникам цієї професії з усієї України, які були учасниками всіх ярмаркових сезонів у Кропивницькому.

Нагороди отримали майстри бджолярської справи Микола Голуб, Віктор Горбачов, Дмитро Коптаренко, Ірина Кудря, Наталія Бігун, Микола Гречаний Олена Мельник, Катерина Боса, Анастасія Войчук, Олександр Іщенко та  Валерій Ромащенко.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13