Міжнародний день волонтера: у Кропивницькому привітали небайдужих і активних містян

Вівторок, 5 грудня 2023 19:17

Волонтери з різних куточків області — від найбільших  міст до маленьких громад, різного віку — були серед них і сивочолі бабусі і зовсім юні дівчата та хлопці, зібралися сьогодні, 05 грудня, в обласному музично-драматичному театрі ім. М.Л.Кропивницького.

Тут вони отримали заслужені  вітання з  Міжнародним днем волонтера.

Теплі  слова щирої подяки лунали на їхню адресу від представників обласної та міської влади.

- Я пам'ятаю як понад 10 років тому започатковувався волонтерський рух на Кіровоградщині у двох наметах у середмісті Кропивницького. Можливо, тоді іще не всі розуміли, значимість цього руху. Але насправді це глибокодуховна, притаманна українцям справа — щиро і безкорисливо допомагати один одному. Я гордий тим, що багатьох із вас знаю особисто і маю честь долучитись до створення усіх належних умов для вашого ефективного служіння, бо це дійсно служба! Ви робите колосальну роботу.  І я вдячний вам за цю  роботу!, - наголосив начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

Привітав волонтерів із їхнім святом і заступник міського голови Олександр Мосін.

- Волонтерство — це поклик душі, це небайдужість до будь-якої біди. А після повномасштабного вторгнення російських окупантів, волонтерство набуло іще більшого значення, бо це допомога і військовим на передовій, і тим людям, які вимушені були залишити свої домівки. Ваша робота об'єднує і надихає українців до боротьби заради спільної перемоги над ворогом. Дякуємо вам за нелегку працю, і низький уклін від імені усієї громади.

Разом із численними обласними та міськими відзнаками отримали волонтери також і символічні подарунки — свічки, які виготовляють вихованці центру реабілітації дітей-інвалідів у Кропивницькому, кошти від продажу яких збирають на закупівлю тренажерів для реабілітації, патріотичні пряники від волонтерів Приютівської громади (збирають на маскувальні сітки для військових) і янголят від БФ “Янгол життя”, який опікується онкохворими дітками.

Обласна військова адміністрація підтримала ці волонтерські спільноти і закупила їхній крафт, тим самим передаючи естафету добрих справ іншим охочим.

Свої привітання на адресу волонтерів архієпископ Кропивницький та Голованівський Православної церкви України Владика Марк поєднав із біблійськими притчами. Він також вручив відзнаки Православної Церкви України.

Символічно, що таке соціально значиме для українців свято припадає у переддень іще одного знакового — Дня Збройних Сил України — і кожен учасник сьогоднішніх урочистостей розумів, що будь-які відзначення визначних дат зараз можливі саме завдяки нашим захисникам. Тому й провели урочистості в затишній атмосфері малого залу театру, без зайвого пафосу. Та все ж знайшлося місце  для музичних привітань від творчих волонтерів. А продовжилася зустріч неформальним спілкуванням після урочистої частини.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13