Молитва за загиблими в російсько-українській війні кропивничанами лунала сьогодні на Алеї Слави

Вівторок, 29 серпня 2023 15:15

Молитва за загиблими українськими воїнами пролунала сьогодні, 29 серпня, у День Пам’яті Захисників України на Алеї Слави Меморіального комплексу "Фортечні вали".

Панахиду за Героями відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України Марк.

- Найкращою пам'яттю про кожного, хто став на захист нашої країни стануть зміни у нас самих, - наголосив владика Марк. – Тож маємо спілкуватися українською, вчити нашу історію, берегти своє і  з чистою совістю служити своєму народу. Нехай Господь благословить кожного, хто стоїть на захисті нашої країни і дасть сил та витримки нашим воїнам на передовій.

Учасники молебню вшанували хвилиною мовчання і живими квітами полеглих захисників. Дзвін пам’яті на Фортечних валах, як стук людських сердець, супроводжував хвилину шани і буде відтепер робити це щодня о 09:00.

До пам'ятної церемонії долучилися начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

Андрій Райкович виконав почесну місію і передав родинам захисників державні нагороди:

- За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено медаллю "За військову службу України" нагороджено посмертно військовослужбовця Олександра Бузька. Нагороду отримала дружина Героя Катерина Бузько.

- Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено військовослужбовця, безвісти зниклого Євгенія Вєхтєва. Нагороду отримала дружина Наталія Вєхтєва.

З Фортечних валів автобуси розвезли кропивничан, рідних та близьких загиблих воїнів до Алей Почесних воїнських поховань на Рівнянському та Далекосхідному кладовищі. Цього дня до їхніх могил також лягли букети живих квітів.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01