Молодь Кропивницького вчилася мінно-вибуховій безпеці

Понеділок, 4 грудня 2023 17:42

Молодь Кропивницького міста отримала можливість взяти участь  у спеціалізованому тренінгу із мінно-вибухової безпеки.

Організаторами тренінгу виступили управління молоді та спорту Кропивницької міської ради спільно з “Центром Готовності Цивільних. Кропивницький”.

- Україна увійшла до переліку країн, найзабрудненіших мінами: приблизно 30% її території є потенційно небезпечною через вибухонебезпечні предмети. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтвердила, що міни та інші вибухонебезпечні предмети спричинили 100 жертв серед дітей у період із 24 лютого 2022 року по 30 липня 2023 року. Тому питанню набуття навичок поводитися на території забрудненій вибухонебезпечними предметами придають значну увагу як цивільні, так і військові структури, - розповів інструктор Центру готовості цивільних Кропивницький, ветеран війни  Михайло Дудурич.

Під час тренінгу юнаки та дівчата розглянули види, класифікацію, складові вибухонебезпечних предметів, говорили про основні демаскуючі ознаки встановлених фугасів,  порядок дій при виявленні мін та вибухонебезпечних предметів.

- Завдяки тренінгу кожен з його учасників отримав корисні знання та навички. Питання з мінної безпеки ще довго залишатимуться актуальними, - зазначив Максим, студент Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Усі новини