«Молодіжна палітра - 2024» : кропивницьку молодь запрошують до участі у художньому конкурсі

Четвер, 1 лютого 2024 11:19

Художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна за підтримки управління культури і туризму Кропивницької міської ради оголошує щорічний Художній конкурс  «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей у 2024 році на тему: «Живописна палітра Шевченкового слова», присвячену 210-й річниці з дня народження Тараса Шевченка, за такими видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура, декоративне мистецтво, за умовами згідно з затвердженим Положенням про конкурс. Конкурс розпочинається сьогодні, 01 лютого. З Положенням про конкурс можна ознайомитися на вебсайті музею: http://osmerkinmuseum.kr.ua/apub/pub86p.html. Про це повідомила директорка художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна Віта Чернова.

У зв’язку з воєнним станом в Україні твори для участі в конкурсі подаються разом з анкетою-заявкою до Організаційного комітету конкурсу з 01 до 30 квітня 2024 року в електронному вигляді за адресами електронної пошти музею: osmerkinmuseum@krmr.gov.ua та osmerkinmuseum@yahoo.com

Оцінюватиме твори конкурсантів компетентне журі у складі професійних художників та фахових мистецтвознавців. Співорганізатором конкурсу є обласна організація Національної Спілки художників України. В Міжнародний день захисту дітей 1 червня на вебсайті художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна у розділі «Художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря» буде представлена віртуальна виставка творів переможців конкурсу та їх дипломи, подяки, інші відзнаки.

Художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей започаткований у 2016 році. Ім’я, яке носить конкурс, належить відомому художнику і педагогу - заслуженому працівнику культури України, члену Національної Спілки художників України, лауреату обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція» Леоніду Івановичу Бондарю (1938-2013), який понад двадцять років очолював дитячу художню школу в місті Кропивницькому, в 1992 році їй було присвоєно ім’я Олександра Осмьоркіна. Пріоритетними завданнями конкурсу є сприяння розвитку дитячої та юнацької творчості, надання можливості учням та студентам реалізації власних творчих здібностей, виявлення та підтримка талановитої молоді і викладачів.

Бажаємо юним художникам творчого натхнення, вдалого втілення мистецьких задумів і перемоги в конкурсі!

Усі новини