Моніторингова група Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини працює у Кропивницькому

Четвер, 18 квітня 2019 10:10

Моніторингова  група Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини працює у Кропивницькому. Комісія вивчає конфліктну ситуацію, що склалася навколо ринку «Європейський»  в обласному центрі.

Члени групи здійснюють моніторинг дотримання майнових прав громадян – підприємців Кропивницького та їхніх прав на підприємницьку діяльність.

В рамках проведення розслідування комісія мала робочу зустріч з міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем.

- Звичайно, що конфлікт між підприємцями має господарський характер і міська влада не має права займати чиюсь сторону у ньому. Такі спори розв’язуються дише шляхом досягнення компромісу чи,  за неможливістю знайти спільну мову, - у судовому порядку, - відзначив під час зустрічі Андрій Райкович. – І все ж я неодноразово спілкувався з власниками ринку і рекомендував їм знайти порозуміння з людьми. А підприємці мають, у свою чергу, максимально уважно ставитися до оформлення всіх юридичних  та фінансових документів, пов’язаних із майновими правами.

Міський голова висловив переконання, що члени  моніторингової групи мають необхідний досвід і високу кваліфікацію для визначення шляхів розв’язання таких конфліктів і запевнив, що міська влада, в межах власних повноважень, всебічно сприятиме моніторинговій групі в  її роботі.

Усі новини