Монтессорі у дитячих садочках Кропивницького: нова філософія виховання дитини

Четвер, 27 вересня 2018 14:44

Сьогодні, 27 вересня,  у Кропивницькому, на базі дитячого садочку №72 «Гномик» відкрили комунальну групу Монтессорі. Цей педагогічний метод витримав перевірку часом і багато батьків стають його прихильниками.

Методика Монтессорі полягає в тому, що дітей об’єднують за принципом родини: дітки різновікові, але займаються в одній дошкільній групі. Дітям не нав’язують навчання, спонукають до самовиховання та саморозвитку. Вихователі та директор дошкільного закладу пройшли спеціальне навчання і тепер стовідсотково готові виховувати малюків за новою системою.

Після відкриття групи міський голова привітав директорів садочків з Днем дошкільного працівника. В актовій залі ДНЗ № 72 зібрались керівники та їх  заступники із садочків  усього міста. Андрій Райкович побажав усім натхнення в роботі.

- Робота дошкільного працівника нелегка, і це всім відомо. Вам батьки довіряють найцінніше – своїх діток. Ви про них дбаєте, виховуєте їх і піклуєтесь, за це вам усім велика вдячність, – відзначив очільник міста. – Ми робили і будемо робити усе, щоб наші дитячі садочки розвивалися і ставали зразковими. А вам усім бажаю здоров’я, натхнення та мудрості.

Святковий настрій усім гостям створили вихованці та випускники ДНЗ № 72. Вони дивували своїми талантами: співали, танцювали, демонстрували акробатичні номери. Свято вдалося на славу.

Усі новини