Музеї Кропивницького розкрили потенціал міста на Центрально-Українському туристичному фестивалі

Субота, 20 квітня 2019 17:58

Сьогодні, 20 квітня, музейні заклади Кропивницького взяли участь у VII Центрально-Українському музейно-туристичному фестивалі та міжрегіональній туристичній виставці «Кіровоградщина запрошує - 2019».

У фестивалі, гостей якого гостинно прийняв міський Дендропарку, демонстрували свою туристичну привабливість всі райони Кіровоградської області та сім областей України – Донецька, Тернопільська, Чернівецька, Чернігівська, Полтавська, Запорізька та Житомирська.

В рамках туристичної виставки свої експозиції демонстрували і три міських музеї – імені Олександра Осмьоркіна, імені Кароля Шимановського і Карпенка Карого. Вони представила кропивничанам і гостям міста музейно-туристичну фотовиставку, виставку-книговидань місцевих краєзнавців та письменників,.

В ході фестивалю працівники музею музичної культури ім. Кароля Шимановського проводили різноманітні цікаві квести та конкурси на знання історії міста для гостей свята різного віку, знайомили їх з цікавими фактами з історії Кропивницького.

- Родзинкою заходу стала унікальна екскурсія по місту на новому сучасному тролейбусі з автономним ходом, - відзначив заступник міського голови Андрій Паливода. – її учасники ознайомилися з історію виникнення нашого міста. відвідали велику кількість історичних місць. Мешканці міста та його гості мали також можливість відвідати художньо-меморіального музею ім. О. О. Осмьоркіна, який є пам'яткою архітектури, збудований в 1899 р. за власним проектом відомого єлисаветградського архітектора Якова Васильовича Паученка. Туристичний маршрут продовжився до площі Героїв Майдану, далі до музею музичної культури імені Кароля Шимановського, та завершився цікавим спілкуванням на площі перед міською радою Кропивницького. Участь у музейно-туристичному фестивалі стала генеральною репетицією перед презентацією культурно-туристичного потенціалу нашого міста на традиційному фестивалі у Житомирі, який очікує на кропивницьку делегацію вже у середині травня.

Усі новини