Музично-поетичне свято музею Карпенка - Карого зібрало талановиті родини Кропивницького

П'ятниця, 21 серпня 2020 14:59

У четвер, 20 серпня, напередодні Дня Незалежності України, у садовій зоні літературно-меморіального музею І.К. Карпенка-Карого у рамках проєкту «Талановиті родини» відбулося патріотично-лірично - музичне свято «У піснях і віршах славим Україну!». 

Цього дня до карпенкового саду завітала знана в місті, області та за її межами родина Андрія Шульги і Тамари Алдошиної.

Андрій Шульга  - відомий бард, композитор, виконавець, волонтер, член Конгресу літераторів України, творчого об’єднання «Парус». Він є учасником та лауреатом багатьох Всеукраїнських і  регіональних конкурсів і фестивалів, організатор і керівник рок-групи «КонтрВерсія», співзасновник і аранжувальник гурту «Партизан бенд», сімейно-вокального дуету «ПараЛелі». Зараз у видавництві готується до друку перша книга віршів та пісень Андрія Шульги. Андрій Шульга виступає з піснями як сольно, так і вокальним дуетом «ПараЛелі» з дружиною Тамарою.

Тамара Алдошина тривалий час була співачкою самодіяльних  ансамблів Кіровоградщини «Зоряниця», «Берегиня», «Любисток».

У саду корифея чергувалися поезія і пісня. Розпочалася зустріч з музичної локації: лунали авторські пісні та пісні на слова поетів нашого краю Арсенія Тарковського, Віктора Погрібного, Миколи Левандовського, Антоніни Корінь, Наталії Бідненко, Оксани Шпирко. Прозвучали  нові пісні  Андрія  Шульги на слова  Василя Левицького, Наталії Шмітке, Людмили Макей, Тетяни Маркової та інших.

Поетичну локацію представили поети Микола Голованов і Петро Чорний, які читали свої  вірші. У співавторстві з Андрієм Шульгою вони створили чимало ліричних та патріотичних пісень.          

На свято завітали сестра Андрія Людмила Шульга, яка продемонструвала свої роботи в галузі декоративно-ужиткового мистецтва,  та брат В’ячеслав Шульга, відомий тренер, президент обласної федерації бойового джиу-джитсу.

Талановиту родину вітали музейні працівники, гості зустрічі: поети-співавтори, музиканти, журналісти, шанувальники, друзі.

Усі новини