На утримання зелених насаджень у Кропивницькому на 2017 рік передбачено 13, 57 млн. грн.

Середа, 15 березня 2017 08:26

Керівники комунальних підприємств Кропивницького продовжують звітувати перед громадою міста за результатами своєї діяльності у 2016 році. 14 березня із журналістами під час прес – конференції спілкувався керівник комунального підприємства «Благоустрій» Олег Радченко.

За інформацією Олега Радченка, на підприємстві працюють та забезпечують належний санітарний та естетичний стан міста 102 працівники. У власності КП “Благоустрій” знаходиться 3 автопідіймачі, 2 поливо-миючі машини, 2 ескаватори, 4 трактори, 2 самоскиди та 1 сміттєвоз.

У 2016 році підприємством було отримано з міського бюджету 9 млн. 324,19 грн. на утримання зелених насаджень, малих архітектурних споруд на об’єктах зеленого господарства та громадської вбиральні на території парку “Ковалівський”. Заходи, на які направлене фінансування передбачають: обрізування дерев, викошування газонів, утримання квітників, живих огорож, газонних бордюрів, кущів та видалення порослі, прибирання сміття з урн та газонів.

- Дохід підприємства у 2016 році від сторонніх організацій становив 619,6 тис.грн., - повідомив Олег Радченко. - Підприємство у минулому році отримало дохід за надання таких послуг, як благоустрій території, автопослуги, виготовлення пректно-кошторисної документації, демонтаж тимчасових споруд, надання в оренду комунального майна, продаж розсади квітів, саджанців дерев та кущів.

Прозвітував керівник КП “Благоустрій” і за використання власних коштів підприємства. Із 619,6 тис. грн. - 258,4 тис. грн. становить заробітна плата парцівників і 67,4 тис. грн. - податки на заробітну плату. ПДВ у минулому році склав 8 тис. грн. На паливно-мастильні матеріали підприємство витратило 96 тис. грн., за водопостачання та електроенергію сплачено 25, 1 тис. грн. Оплата за демонтаж тимчасових споруд підприємству коштувала 111, 4 тис. грн, ремонт автотранспортної техніки — 15 тис. грн. На комунікаційні послуги, відеоспостереження та навчання персоналу минулого року підприємство витратило 38,3 тис. грн.

Поділився Олег Радченко і планами КП “Благоустрій” на 2017 рік, у якому на заходи по утриманню зелених насаджень, малих архітектурних споруд на об’єктах зеленого господарства передбачено 13 млн. 571,2 тис. грн., у тому числі боротьба з карантинними рослинами.

Усі новини