На Козачому острові у Кропивницькому відзначили День захисника України

Неділя, 13 жовтня 2019 18:26

У суботу, 12 жовтня, на території Козачого острова у Кропивницькому відбулися урочистості з нагоди прийдешнього Дня захисника України. Сотні кропивничан цього дня прийшли висловити щирі слова подяки українським воїнам.

Масштабна святково – розважальна програма на Козачому острові відбулася з ініціативи депутатів міської ради Олександра Цертія та Сергія Бойка.

- Дорогі захисники, справжні патріоти України! Сьогоднішнє свято – для вас! Вже третій рік поспіль на знак поваги і вдячності до учасників бойових дій в зоні АТО/ООС тисячі містян збираються на Козачому острові, - відзначив у своєму вітальному слові Олександр Цертій. -  Я дякую усім гостям за те, що завітали на свято! Дякую команді депутатів фракції «Батьківщина» міської ради та громадським активістам за злагоджену співпрацю та всім, хто працював на локаціях. Мирного неба над головою усім нам! Нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом! Разом ми зможемо більше!

Особлива увагу цього дня була приділена кропивницьким військовослужбовцям, учасникам АТО та їхнім родинам. Їм вручили заслужені відзнаки, а на гостей свята  очікувала насичена, цікава і пізнавальна програма.

Виступи танцювальних і музичних колективів, показові бої майстрів “Бойового гопака”, майстер-класи з гончарства, моделювання з повітряних кульок, аквагрим і кольорова розмальовка, конкурс на знання звичаїв та історії козацтва, розваги з аніматорами, конкурс читців, справжня альпіністська полоса перешкод, дитячі атракціони створювали святковий настрій для кропивничан усіх вікових категорій.  

Яскравим фіналом святкової програми  стало частування  справжнім смачним козацьким кулішем.

Усі новини