На території Кропивницького у 2020 році зареєстровано три надзвичайних ситуації

Вівторок, 23 лютого 2021 17:22

Протягом 2020 року на території міста зареєстровано три масштабні надзвичайних ситуації. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко під час звіту за результатами виконання бюджетних програм у 2020 році.

 Однією з них є надзвичайна  ситуація державного рівня, яка до цього часу має статус не ліквідованої та пов’язана з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19. 

Значний резонанс мала надзвичайна ситуація, що сталася у жовтні 2020 року. ЇЇ класифіковано, як надзвичайну ситуацію місцевого рівня природного характеру пов’язану з сильним вітром швидкістю 25 м/с і більше. 

- Смерчем на території міста Кропивницького було пошкоджено покрівлі та інші елементи споруд у понад 250 приватних будинків на Старій Балашівці, Лелеківці та будівлі промислового призначення на вулиці Перша Виставкова. Сильний вітер  повалив понад 180 дерев в межах приватної забудови та в місцях загально суспільного користування. Знищено багаторічні хвойні насадження на площі близько 3 га, - зазначив Сергій Коваленко.

У липні 2020 році мала місце ще одна надзвичайна ситуація природного характеру. До інфекційного відділення Центральної міської лікарні №1 госпіталізовано шість осіб, з яких одна дитина з діагнозом сальмонельоз. Усі постраждалі з однієї родини.

За словами начальника управління, у минулому році в місті зареєстровано 49 226 випадків надзвичайних подій, що порушували сталі умови в життєдіяльності міста, з яких 42 318 стосувалися  сфери медицини, 6 457 житлово-комунального господарства. У минулому році у місті сталася 451 пожежа.

На забезпечення виконання наданих законодавством повноважень у сфері з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення у 2020 році використано 1 804 239,50 гривень.

 Метою бюджетної програми «Заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха» є забезпечення проведення невідкладних робіт і заходів, спрямованих на попередження та ліквідацію надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

 Бюджетна програма надала можливість забезпечити виконання заходів  запобігання надзвичайним ситуаціям та їх ліквідації. Відповідно до програми були виконані роботи з видалення аварійних дерев, що створювали загрозу життю та здоров’ю людей, виготовлені інформаційні плакати, постери для білбордів з рекомендаціями для уникнення зараження коронавірусною інфекцією COVID-19, забезпечено проживання осіб, постраждалих внаслідок надзвичайної події, проведена демеркурізація та утилізація 27 кг ртуті, придбані посібники «Правила поведінки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій» для розповсюдження серед закладів освіти міста Кропивницького.

Також за цією бюджетною програмою виділені та використані кошти з резервного фонду бюджету міста для проведення невідкладних робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з коронавіруcною хворобою, а також для проведення аварійно-відновлювальних робіт покрівлі багатоквартирних житлових будинків по вул. Мінській, 74 та 76, які постраждали внаслідок буревію у жовтні 2020 року.

Видатки за бюджетною програмою у 2020 році склали 963 389,22 гривень.

З метою підвищення рівня реагування на надзвичайні ситуації, події на території міста, для забезпечення пожежних підрозділів паливно-мастильними матеріалами, кошти субвенції в сумі 500 тисяч гривень перераховані першому державному пожежно-рятувальному загону Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Крім того, кошти субвенції в сумі 785 692,50 гривень перераховані обласному бюджету Кіровоградської області на проведення ОКВП "Дніпро-Кіровоград" заходів з водопониження ґрунтових вод та придбання матеріалів для аварійно-відновлювальних робіт на водоканалізаційній системі міста Кропивницького.

За результатами аналізу ефективності виконання бюджетних програм бюджетні програми управління мають високу ефективність. Фактичні результативні показники відповідають проведеним видаткам за напрямами використання бюджетних коштів, спрямованих на досягнення цих показників. Кошти використані за призначенням, - підбив підсумок Сергій Коваленко.

Усі новини