На Великій Балці у Кропивницькому буде ще один дитячий майданчик

Вівторок, 8 серпня 2023 16:55

Жителі Великої Балки у Кропивницькому виявили бажання облаштувати у своєму мікрорайоні ще один дитячий спортивний майданчик. Про свою ініціативу заявили під час зустрічі із секретарем Кропивницької міської ради Олегом Колюкою та головою Подільської районної у місті Кропивницькому ради Володимиром Стецюком у понеділок, 07 серпня. Представники місцевої влади ініціативу підтримали і пообіцяли допомогти реалізувати її якнайшвидше.

На зустріч з представниками влади на вулицю Запорізьку зійшлися найактивніші жителі мікрорайону  — мами і бабусі. Жінки кажуть, потреба у майданчику для дозвілля дітей у цьому мікрорайоні є, адже тут мешкає багато дітей різного віку, а гратися їм ніде.

- Наші вулиці — Запорізька, Закарпатська, провулок Степовий — найвіддаленіші у мікрорайоні, це вже околиця міста, до найближчих спортивних майданчиків іти далеко. А діти ж хочуть і в піску побавитися, і м’яча поганяти. Хочемо, щоб були гойдалки, каруселі, гірка, пісочниця, - кажуть жінки і додають: готові вийти на толоку і допомагати в облаштуванні майданчика.

Із місцем для дитячого майданчика визначилися одразу — зелений куточок неподалік вулиці Запорізької: тут є тінь від дерев, дорога з транспортним рухом віддалена, тож місце цілком безпечне для гри дітей.

- Добре, що є така ініціатива, коли жителі хочуть організувати дозвілля своїх дітей. Це ще й гарантія того, що майданчик доглядатимуть і дбатимуть про інвентар, - підкреслив секретар міської ради Олег Колюка. - Якщо є бажання людей, то міська влада його підтримає.

У свою чергу, Володимир Стецюк запевнив, що кошти в бюджеті Подільської районної у місті Кропивницькому ради на облаштування майданчика є, тож уже зараз замовлятимуть виготовлення обладнання. А поки — підготують ділянку: викосять бур’яни, вирівняють поверхню. Загалом після виготовлення обладнання протягом двох тижнів його встановлять.

- Нам аби хоч качелі-каруселі поставили зараз. А після нашої Перемоги ми тут такий парк облаштуємо, що до нас на Велику Балку з усього міста приїжджатимуть відпочивати, - з оптимізмом кажуть жінки.

Прикладом співпраці районної ради з місцевими жителями є спортивний майданчик на вулиці Херсонській. Тут за бажанням людей встановили спортивні снаряди, а жителі вже самі викошують ділянку, фарбують качелі і лавки. Адже це все роблять для своїх дітей.

Усі новини