На захисті прав дітей: у Кропивницькому ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування, отримає квартиру

П'ятниця, 12 березня 2021 17:39

Сьогодні, 12 березня, спеціальна комісія у складі працівників виконавчих органів Кропивницької міської і Фортечної районної у місті рад провела обстеження квартири, яку планують придбати за державні кошти для дитини, позбавленої батьківського піклування.

Із державного бюджету України  місцевим бюджетам виділяється субвенція на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

- Минулого року хлопець отримав такі кошти на придбання житла.  Гроші у сумі 512 тисяч гривень лежать на його рахунку, але юнак самовільно не може ними розпоряджатися. Особі надається календарний рік для вибору та придбання квартири, - зазначила заступник начальника відділу з питань праці та соціально трудових відносин Фортечної районної у місті Кропивницькому ради Юлія Солашенко.

По завершенню обстеження комісія дійшла висновку, що квартира придатна до проживання. У ній є електроопалення, підлога в кухні та ванній з підігрівом, у кімнаті встановлений електроконвектор, є лічильник для води, пластикові вікна, у ванній - нова сантехніка, бойлер.

Відеоблогер Юрій Ворожа взяв шефство над Олександром. Він допоміг йому з вибором квартири, у якості подарунка - встановив кухню, індукційну плиту, згодом планують завезти пральну машину. Власник квартири, у свою чергу, подарував хлопцю комп'ютер та телевізор.

У понеділок, 15 березня, відбудеться чергове засідання комісії, на якій погодять житловий об'єкт на придбання та ще на одному засіданні члени комісії мають надати дозвіл на перерахування коштів для юридичного оформлення омріяної покупки квартири.

Усі новини