Наталія Дзюба: рівень компетенції осіб, які працюють над попередженням насильства в сім’ях, має бути підвищеним

Понеділок, 8 квітня 2019 16:04

У міській раді Кропивницького відбулося засідання робочої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї.

Учасники  засіданні під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби обговорили  зміни в чинному законодавстві України щодо порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Члени комісії також підбили підсумки своєї діяльності за І квартал 2019 року.

У засіданні взяли участь також відповідальні спеціалісти  управління молоді та спорту, управління освіти, управління охорони здоров’я, управління з питань захисту прав дітей, Кропивницького  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області.

- Ефективна діяльність усіх підрозділів, які працюють у сфері попередження насильства в сім’ї, зокрема над дітьми, повинна бути скоординована на вирішенні таких задач, як підвищення рівня професійної компетенції осіб, що безпосередньо працюють по попередженню насильства в сім’ї та створення дієвої моделі по недопущенню насильства в сім’ї через надання інформаційної та соціальної підтримки, що сприяє виходу із кризових ситуацій, - акцентувала увагу Наталія Дзюба за підсумками розмови.

Усі новини