Найбільша частка бюджету програми розвитку ЖКГ спрямована на стабільне проходження опалювального сезону у Кропивницькому

Середа, 26 січня 2022 10:24

Ресурсне забезпечення виконання заходів Комплексної програми  розвитку  житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2022 рік  заплановані у обсязі 345, 3 мільйона гривень. Такі видатки погодив виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні у вівторок, 25 січня.

- Бюджетні кошти будуть спрямовані на забезпечення сфери утримання, виконання благоустрою та розвиток житлово-комунального господарства міста, а також  на організацію  ефективного  функціонування  і реконструкцію  вулично–дорожньої мережі, - відзначив під час засідання виконкому начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко. - На 2022 рік  визначені завдання та перелік першочергових заходів для вирішення системних проблем цієї галузі. Зокрема, на проведення капітальних ремонтів наявного житлового фонду, забезпечення функціонування теплових мереж, поточного утримання об’єктів благоустрою, капітального ремонту доріг, вулиць, провулків, тротуарів, мостів та експлуатацію дорожньої системи утримання.

Найбільша питома частина бюджету профільної комплексної програми – 113, 84 мільйона гривень буде використана на забезпечення діяльності з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії.  Із них 90 мільйонів гривень планується спрямувати на фінансову підтримку  КП «ТЕПЛОЕНЕРГЕТИК» на покриття збитків від операційної діяльності підприємства,  13,84 мільйона гривень – на погашення заборгованості  підприємства  за спожитий природний газ за договором реструктуризації і 10 мільйонів гривень – на нове будівництво, реконструкцію, технічне переоснащення котелень, теплових пунктів, в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації.

- Реалізація визначених заходів комплексної програми дозволить підвищити ефективність управління галуззю та забезпечити підвищення якості надання житлово-комунальних послуг, що у свою чергу покращить соціально-економічну ситуацію в житлово-комунальному господарстві міста., - висловив переконання Віктор Кухаренко.

Остаточно рішення про затвердження Комплексної програми  розвитку  житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки має прийняти Кропивницька міська рада на своєму черговому засіданні.

Усі новини