Непрацюючі світлофори і великоваговий транспорт – дві проблеми на дорогах Кропивницького

Понеділок, 10 червня 2019 15:39

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович поставив завдання головному управлінню житлово-комунального господарства міської ради належним чином організувати роботу світлофорних об’єктів обласного центру.

- Впродовж останнього часу багато скарг від водіїв надходить на непрацюючі світлофорні об'єкти, – наголосив Андрій Райкович. – Світлофори часто відключаються без попередження і пояснень. Я вже не говорю про автоматизацію їхньої роботи, забезпечення руху «зеленою хвилею». Необхідно терміново відрегулювати їх, щоб працювати стабільно. Не можна допускати в місті аварійних ситуацій. Крім того, варто опрацювати питання передачі всіх світлофорних об’єктів на баланс та обслуговування комунальним підприємством, тоді таких перебоїв у їхній роботі не буде.

Також міський голова звернув увагу, що чимало світлофорів працюють серед пишного гілля дерев. Такі світлофори необхідно акуратно, не вандально, а розумно звільнити від гілок, щоб не створювати проблем на дорогах, переконаний очільник міста.

Вчергове Андрій Райкович звернув увагу представників правоохоронних органів на необхідність заборони безконтрольного в’їзду великовагового транспорту на територію Кропивницького.

- Це вже не жарти, – попередив міський голова. – Я дуже стурбований організацією руху вантажівок. Наші дороги не передбачені, щоб по них курсували автопотяги вагою в 80 – 100 тонн. Якщо не обмежимо рух цих машин по місту, лишимося без доріг.

Андрій Райкович доручив своєму заступнику Олександру Вергуну пропрацювати з представниками поліції та підготувати розпорядження, яке б обмежувало в’їзд великогабаритного транспорту в місто. Такі автопоїзди не можуть пересуватися магістралями пасажирського транспорту, вулицями, де розміщені автовокзали, ринки, школи, заклади охорони здоров’я.

Усі новини