НЕЗЛАМНІ: у Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих Героїв російсько-української війни

Субота, 24 лютого 2024 14:40

Сьогодні, 24 лютого, минає два роки після повномасштабного вторгнення російських агресорів в Україну. Лютий фіксує й іншу трагічну дату — десять років російсько-української війни.

Пам’ять воїнів, які загинули за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, вшанували сьогодні у Кропивницькому. Лампадки на могили захисників на Алеї Слави Меморіального комплексу «Фортечні вали» та на Алеях Почесних воїнських поховань Рівнянського і Далекосхідного кладовища поставили начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, заступники міського голови Олександр Мосін, Сергій Колодяжний, представники обласної та міської влади, Нацполіції і Нацгвардії, громадських організацій.

Тут, біля свіжих могил, майоріння полотнищ українських прапорів не дають відчути спокою, а навпаки загострюють розуміння років, який ми прожили.

Розв’язана російськими агресорами війна проти України спрямована не тільки на захоплення території, а й на ліквідацію української державності, української національної ідентичності, на знищення українського народу.

Ця війна консолідувала українську націю. Наш героїчний супротив став не лише боротьбою за право українського народу жити вільно на своїй землі. Ми стали форпостом  всієї вільної Європи та всього демократичного світу. Українці вдячні за потужну міжнародну допомогу у цій боротьбі.

Роки війни навчили нас понад усе цінувати свободу. І за цю науку ми платимо найвищу ціну — життя кращих синів і доньок. На цій страшній війні гинуть справжні Українці, наші Герої-захисники! Серед них і наші земляки! Схиляємо голову перед тими, хто віддав найцінніше - власні життя за Україну. Ми пам'ятаємо! Ми помстимося!

Ще важким, тернистим і политим кров’ю буде шлях до нашої Перемоги, але іншої дороги у нас немає.

Сьогодні наші слова глибокої вдячності всім українським захисникам і захиcницям, які і у ці хвилини відбивають російські атаки і знищують ворога. Низький уклін медикам, рятувальникам, волонтерам - всім тим, хто допомагає Силам оборони України наближати нашу Перемогу! Ми воюємо за кожен метр нашої землі.

Роки болю і невизначеності мають завершитися і настати час відплати! Разом ми сильні! Ми можемо і зробимо це! Вистояли – переможемо!

Слава Україні! Героям слава!

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28