«Нова генерація» Кропивницького: грані студентської творчості в музеї Осмьоркіна

Понеділок, 18 березня 2019 08:58

У Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулася презентація виставки та тематичного буклету художніх робіт студентів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка «Грані творчості» в рамках музейного молодіжного арт-проекту «Нова генерація».

Започаткований декілька років тому музеєм експозиційно-виставочний мистецький проект «Нова генерація» має на меті виявлення серед студентської художньої молоді яскравих талановитих особистостей в сучасному образотворчому мистецтві України і передбачає влаштування персональних та колективних виставок, а також видання тематичних буклетів з мистецтвознавчими статтями та репродукціями творчих доробків. Слід зазначити, що в рамках цього унікального молодіжного арт-проекту презентувалися виставки творчої молоді не лише нашого міста, а й Одеси та Львова, яка навчається там в мистецьких навчальних закладах.

Тож, експозицію нинішньої виставки складають понад сорок художніх робіт студентів ІІ, ІІІ та УІ курсів, створених в різні роки під керівництвом викладачів: кандидата педагогічних наук, старшого викладача Юлії Малежик, викладача Любові Гусєвої та кандидата мистецтвознавства, доцента Олени Кириченко, в таких образотворчих техніках – живописні та графічні твори, об’ємні та рельєфні форми паперопластики.

Під час відкриття учасників виставки та її організаторів привітали завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету університету кандидат педагогічних наук Тетяна Стрітьєвич, голова обласної організації Національної Спілки художників України Андрій Хворост та провідний науковий співробітник музею заслужений художник України Андрій Надєждін, який представив тематичний буклет виставки «Грані творчості».

Особливі вітальні слова прозвучали від кураторів виставки - кандидата педагогічних наук, старшого викладача, члена Національної Спілки майстрів народного мистецтва України Юлії Малежик, яка повідомила, що назва виставки «Грані творчості» невипадкова, адже роботи студентів представлені різними видами, жанрами, техніками образотворчого мистецтва, як традиційними, так і пошуковими, що дає можливість розкрити та представити нові грані вже відомих речей, та викладача Любові Гусєвої, яка відзначила, що вернісаж робіт студентів захоплює своєю амбітністю і водночас вражає безпосередністю та щирістю. Зі словами подяки викладачам та організаторам виставки виступили і студенти Юлія Цимбаліст та Андрій Рошка.

Запрошуємо всіх поціновувачів образотворчого мистецтва завітати до музею і поринути у світ фантазій і творчих ідей нової генерації України.

 

Віта Чернова, директор
художньо-меморіального
музею О.О.Осмьоркіна

 

Усі новини