Новообрані депутати Кропивницької міської ради вчилися працювати в сесійній залі

Середа, 2 грудня 2020 16:16

Сьогодні, 02 грудня, за два дні до першого сесійного засідання Кропивницької міської ради восьмого скликання, депутати – новачки зібралися на своєму новому робочому місці -  в сесійній залі, щоб навчитися працювати із системою голосування “Рада”.

Більшість депутатського корпусу -  двадцять шестеро депутатів вперше обрані до представницького органу місцевого самоврядування. Із деталями положень Закону про місцеве самоврядування в Україні,  основними обов’язками та правами  та  нюансами роботи із системою для голосування депутатів ознайомила начальниця управління апарату міської ради Людмила Масло.

- Ми роздали анкети, які вам необхідно заповнити: тут ви маєте обов’язково вказати адресу, де проводитиме прийом містян і номер телефону, за яким з вами зможуть зв’язуватись ваші виборці. - повідомила Людмила Масло. – Крім того, як тільки ви набуваєте повноважень, маєте заповнити електронну декларацію. Кожен з вас, у день першої сесії складе присягу – тоді вас офіційно можна буде  привітати з початком вашої депутатської каденції.

Народні обранці зізналися, - хвилюються, проте мають бажання, сили і  наснагу, щоб продуктивно працювати.

-  Це дійсно дуже хвилююче, - поділилась емоціями педіатр Ольга Мороз. - Але ось ми вже перший раз попрацювали в сесійній залі і, виявляється, все не так страшно. Я буду активною і відстоюватиму всі інтереси своїх виборців.

А от Валентина Яремчук  вдруге стала депутаткою і сподівається на подальшу конструктивну роботу депутатського корпусу.

- Склад міської ради унікальний - маємо у депутатському корпусі 33% жінок. Це вперше в цій сесійній залі, - відзначила Валентина Яремчук. - Нам потрібно завершити чимало важливих для громади  проєктів, які ми вже розпочали. Роботи насправді дуже багато і я сподіваюсь, що в результаті  нам і громаді буде чим пишатися.

На першу сесію депутати зберуться вже у п’ятницю, 04 грудня.

Усі новини