НУШ – школа нових можливостей: початкові класи закладів освіти Кропивницького отримали програмне забезпечення на 2,8 мільйона гривень

П'ятниця, 27 серпня 2021 18:39

Сьогодні, 27 серпня у приміщенні Кропивницького ЦНАПу відбувся другий раунд серпневої наради педагогічних працівників для вчителів початкової школи, які починають в новому навчальному році працювати з першачками.

Прийдешній 2021-2022 навчальний сезон – знаковий, адже четвертий рік поспіль в початкових класах діють засади Нової української школи. Починалося все із запровадження пілотного проєкту, в якому взяли участь педагоги освітнього закладу № 25. Саме вони першими проводили апробацію нових тактик та стратегій. Наступний крок - реформа середньої школи. Сьогодні вчителі початкових класів приймають естафету у колег, які в 2018 році розпочинали роботу за програмами НУШ - школи нових можливостей, різнобічного розвитку дитини та комфортного освітнього середовища.

- Міська влада і спільнота педагогічних працівників мають важливе завдання - забезпечити якісні освітні послуги, виховати розумних дітей. І ваша роль у цьому процесі - надзвичайна. Бо, як 96 учителів перших класів у нашому місті розпочнуть цей довгий шлях із першого класу, які зерна ви посієте в маленькі душі, такі потім і пожнемо результати. Ми вже маємо перший досвід у роботі Нової української школи. І вам продовжувати цю історію новітньої, сучасної української педагогіки. Але пам’ятайте: методики, інструменти навчання можуть змінюватись. Головним залишається незмінне: любити дітей. Віддавати їм часточку свого серця. На вас дивитимуться, вас слухатимуть 2600 першачків. Тепер ви - частинка їхнього життя, адже ім'я мами і першої, вчительки не забуваються ніколи, - наголосив у своєму слові Андрій Райкович.

У свою чергу настанову вчителям перших класів дала і начальниця управління освіти Лариса Костенко

- Не втратити жодної дитини, зберегти у них природну допитливість і потяг до навчання, дати відчуття безпеки і поваги до кожного - ось першочергове завдання, яке постало перед вами. Твердо впевнена, що учительська громада міста Кропивницького може реалізувати будь-які непрості завдання, здолати всі виклики, що стоять перед сучасною українською освітою, - зазначила Лариса Костенко.

У червні,в рамках інвестиційного проєкту «Інноваційний прорив», організованого Асоціацією міст України, Кропивницька міська рада виграла грант в сумі 2, 850 мільйона гривень на придбання нового програмного забезпечення. І сьогодні заклади освіти отримують сучасні електронні ресурси для початкової школи та інклюзивної освіти.

Тож сертифікати на користування електронними засобами навчального призначення «Дидактичний мультимедійний контент KM MEDIA Ed Profi» від Андрія Райковича отримали: НВО № 6: для 1 та 2 класів НУШ, НВО № 8: для 2 класу НУШ, НВО «Мрія»: для 1 та 2 класів НУШ, «Ліцей «Науковий»: для 1 та 3 класів НУШ, НВО № 20: для 3 класу інклюзивного навчання, НВО №25: для 2 класу НУШ, НВО № 26: для 1 класу інклюзивного навчання, «Новомиколаївська гімназія»: для 3 класу інклюзивного навчання, НВО № 35: для 3 класу НУШ та 2 класу інклюзивного навчання, НВО № 37: для 3 класу НУШ, Інклюзивно-ресурсний центр № 1: для 1, 2, 3, 4 класів інклюзивного навчання.

Усі новини