Об'єкти комунальної власності — у фокусі пильної уваги міської влади Кропивницького

Понеділок, 13 грудня 2021 16:42

Неприватизовані квартирами, які після смерті власників залишаються  без спадкоємців  мають переходити у власність міста. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 13 грудня.

- Об'єкти комунальної власності міста - кожен захищений, відсуджений об’єкт - дістаються нам ціною великих зусиль. У тому числі - квартири, власники яких померли і не мали спадкоємців, чи не приватизовані раніше. Це наш фонд. У Кропивницькому надзвичайно велика черга на житло - тисячі людей і такі квартири мають справедливо, за чергою, розподілятися, - дав зрозуміти міський голова, наскільки важливим є це питання  для міста.

Трапляються випадки, коли нечисті на руку ділки намагаються привласнити таке житло. Саме тому Андрій Райкович вимагає від усіх відповідальних служб не замовчувати інформацію про такі квартири.

- Шановні керівники ЖЕО, це стосується вас першочергово! Не по 2 роки замовчувати, а направляти звернення на розгляд, залучати і соцслужби. Одночасно посилити увагу  районним в місті радам, старості Нового — ці квартири повинні бути обліковані, ми повинні контролювати, що там з опаленням, в якому стані електромережі, рахунки. Це буде правильно, патріотично і по-господарськи.

Андрій Райкович навів свіжий приклад по вулиці Волкова, коли через треті руки управління власності отримало інформацію і взяло в роботу одну із таких квартир, що вже понад два роки пустувала.

Звертаючись до керівників ЖЕО, Андрій Райкович також  вчергове  наголосив:

- На ваших балансах не лише квартири, а й підвали, різні допоміжні приміщення, звідки можна отримувати, за умови розумної експлуатації, додаткові надходження до міського бюджету, задовольняти потреби громадян. Нам кожна гривня сьогодні має вагу. Хто, як не ви, першими дізнаєтеся про подібні випадки?

Усі новини