Обставини смерті новонародженого у пологовому будинку №2 з’ясовує спеціально створена комісія

Понеділок, 16 січня 2017 08:49

В пологовому будинку №2 ім. Святої Анни на початку січня помер новонароджений малюк. Відповідно до доручення міського голови, наразі триває окреме службове розслідування обставин смерті дитини.

Трагедія сталася другого січня. Колишній учасник АТО Андрій Балан привіз до пологового свою вагітну дружину. Чоловік розповів, Наталія спостерігалась в консультації пологового будинку №2. Всю вагітність виходила нормально, про будь – які проблеми лікарі не говорили. Термін пологів визначили на середину січня. Проте другого січня, у вагітної почалася кровотеча. Чоловік, не гаючи часу, відвіз її в другий пологовий. Лікарі зробили жінці кесарів розтин. Малюк народився із вагою 2.600.

- Коли син народився, я взяв його на руки, він одразу заплакав, я був щасливий, згадує Андрій Балан. Лікарі чекали допомоги спеціалістів з обласної лікарні, розповів Балан, бо малюк був дуже слабкий. Тим часом батькові дали цілий перелік ліків, які він мав купити для виходжування сина. Не зважаючи на те, що Андрій Балан має статус учасника АТО, і всі медичні послуги для його родини мали б бути безкоштовними.

Проте врятувати дитину не вдалось, новонароджений прожив лише шість годин. Міська влада взяла на себе витрати на поховання малюка. А обставини смерті вивчає комісія. Спеціалісти досліджують медичну документацію, ведення пологів, ведення жінки в консультації – розповідає начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук.

За попередніми припущеннями – у жінки були ускладнення. - Її необхідно було завчасно покласти в стаціонар для спостереження, аж до пологів. Вона повинна була лежати тут на збереженні вагітності – зазначає головний медик міста – медики не упередили цей випадок. Й вагітна потрапила сюди із схватками та кровотечею.

Оксана Макарук звернула увагу, що дитина народилася дуже слабкою, її стан визначили на 1 бал по шкалі Апгар. Проте, якби в медичному закладі були необхідні спеціалісти і виходжувальна апаратура, як це має бути у міському перинатальному центрі, у дитини були б шанси на життя. Проте офіційні висновки причини смерті дадуть лише після того, як справу вивчить комісія, і дасть свої висновки.

Усі новини