Олег Колюка: Кропивницький обов’язково стане лідером прозорості серед міст України

Середа, 28 квітня 2021 15:28

Питання прозорості у діяльності Кропивницької міської ради стало головним питанням порядку денного робочої наради секретаря міської ради Олега Колюки із керівниками виконавчих органів сьогодні, 28 квітня.

У 2017-му році Кропивницька міська рада була на ІІ місці в рейтингу прозорості, сформованому українськими представниками глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. За результатами 2018 року – на 9 місці, а цьогоріч Кропивницький вже на 34 місці серед ста найбільших міст України.

- Можна по  різному ставитись до цих рейтингів, але Transparency International Україна – поважна організація. Її слово має вагу у створенні іміджу та визначенні престижності міста. Ми довго тримались в лідерах, але зараз з’їхали. Це не значить, що ми перестали працювати, просто з’явилися нові індикатори, десь ми неправильно подали потрібну інформацію, - прокоментував Олег Колюка. – Звісно є питання і до оцінювання. Але ми повинні налагодити комунікації з організаторами дослідження і тримати ці питання на контролі.

Олег Колюка зауважив, що аналіз усіх недопрацьованих пунктів анкети дослідження вже виконано, напрацьований документ буде розісланий усім виконавчим органам міської ради.

- Кропивницький обов’язково увійде в лідери прозорості міст України, - наголосив секретар міської ради. - Такі робочі наради тепер стануть традиційними і ми зможемо тримати всі процеси під контролем.

Усі новини