Олег Колюка: Підтримка підприємців — запорука сталого розвитку громади

Четвер, 13 липня 2023 17:09

У Кропивницькому відбулася позачергова звітно-виборна конференціяя обласного відділення Всеукраїнської громадської організації “Український союз промисловців і підприємців”. Участь у конференції взяли начальник Кіровградської ОВА Андрій Райкович та секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

УСПП є потужним громадським об’єднанням представників великого, середнього та малого бізнесу. Нині у фокусі його уваги — збереження та розвиток трудового потенціалу країни, відродження вітчизняної промисловості за світовими стандартами, створення національної стратегії індустріального розвитку тощо.

Звертаючись до учасників конференції, начальник ОВА Андрій Райкович акцентував на ключових задачах в умовах воєнного часу, що має вирішувати влада, спільно з малими і великими підприємствами. Пріоритети: допомога армії, оборона території, підтримка ВПО. Разом із тим актуальним залишається нарощування економічного потенціалу регіону, сприяння релокованим підприємствам.

Кропивницький має вагомий економічний потенціал: понад 140 підприємств виготовляють широкий спектр продукції, охоплюючи майже два десятки галузей економіки. Біля 70% від загального обсягу реалізованої промислової продукції забезпечують підприємства переробної промисловості, до якої входять машинобудування та виробництво продуктів харчування. Обсяг реалізованої продукції у Кропивницькому складає майже 45% від загального обсягу реалізованої продукції по області.

- Ми високо цінуємо ті надходження до бюджету Кропивницької територіальної громади. Це є критично важливим для підтримки наших військових, вимушених переселенців, жителів громади, а також для забезпечення функціонування соціальної інфраструктури. У цей складний час міська рада докладає зусиль для співпраці з усіма об’єктами господарювання, вона підтримала ініціативу зі створення індустріального парку “Радій” і ми подали пропозиції щодо включення його до Програми відновлення Кіровоградщини, - зазначив секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка і подякував правлінню обласного відділення УСПП за підтримку підприємництва міста  й області.

Усі новини

Материнське серце захищає
Середа, 8 травня 2024 17:34