Олег Колюка: у Кропивницькій міській раді активно готуються до проведення чергового сесійного засідання

П'ятниця, 14 травня 2021 13:56

У Кропивницькій міській раді триває активна підготовка до проведення чергової сесії міської ради. Про це повідомив секретар міської ради Олег Колюка.

- Цього тижня активно працюють профільні постійні депутатські комісії. Важливо детально і глибоко опрацювати кожний проєкт рішення, що виноситься на сесію, тоді сесійне засідання проходить злагоджено у діловій атмосфері, - зауважив Олег Колюка. - Минулого тижня засідала комісія з питань екології, земельних відносин та комунальної власності. Вже сформовано близько ста п'ятдесяти земельних питань, які включать до порядку денного сесії міської ради.

У вівторок, 11 травня, відбулося засідання комісії з питань архітектурної діяльності, містобудування та капітального будівництва.  Одним із головних питань порядку денного засідання став розгляд двох петицій від мешканців міста: про допущення та  не допущення будівництва МакДональдсу у Кропивницькому. За передбаченою процедурою, обидві  петиції набрали понад 450 необхідних голосів. Члени комісії висловилися за реконструкцію Центрального скверу із будівництвом брендового ресторану швидкої їжі. Петицію ж про не допущення будівництва депутати не підтримали.

- Комісія з питань бюджету та податкової політики на своєму засіданні погодила всі питання, крім одного, але надзвичайно важливого: внесення змін до бюджету міста. Воно потребує додаткового опрацювання. Напередодні сесії відбудеться ще одне засідання комісії, на якому планується розгляд запропонованого проєкту рішення з коригування міського бюджету. Крім того, на бюджетній комісії депутати погодили проєкт створення притулку для жертв домашнього насилля у Кропивницькому, - підкреслив секретар міської ради.

Члени комісії з питань житлово-комунального господарства та транспорту погодили одне з основних галузевих питань – зміни до  комплексної програми житлово-комунального господарства.

У четвер, 13 травня, свої засідання провели відразу дві постійні депутатські комісії: з питань місцевого самоврядування, прав і свобод людини, депутатської етики, регламенту та економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики. На них депутати розглянули та погодили всі питання, внесені до порядку денного.

Сьогодні, 14 травня, розпочала своє засідання комісія з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту.

- Кворум на всіх комісіях є. Депутати активно працюють, розглядають питання, дискутують та в цілому погоджують питання, які доповідають начальники виконавчих органів. Можу сказати, що підготовка до сесії триває у звичному режимі. 19 травня планується погоджувальна нарада, а 20 травня відбудеться чергове засідання четвертої сесії міської ради, - резюмував Олег Колюка.

Усі новини