Олександр Брюховецький: викидаючи сміття, будьте обачними, щоб не стати відомими

Понеділок, 17 липня 2023 14:08

Кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Утім, це прислів’я — не про  деяких кропивничан, які вже протоптали дорогу до місць, де незаконно викидають сміття. Одне з таких стихійних сміттєзвалищ утворили жителі Балашівки між залізничним переїздом та кладовищем по вулиці Юрія Шевельова. Місце дуже показове, бо тут залізницею часто їдуть пасажирські потяги, з вікон яких видно увесь безлад. Днями комунальні служби все сміття вивезли та перекрили доступ до даної території.

- Люди навіть не думають про те, що викинувши сміття, зваливши його біля контейнерів або просто на галявині, перетворюють територію загального користування у несанкціоноване сміттєзвалище, а це, відповідно, призводить до забруднення навколишнього середовища, - каже керівник спецінспекції з благоустрою Кропивницької міської ради Олександр Брюховецький. - Часто привозять цілими машинами, тачками, звалюють будівельні відходи, стару побутову техніку та різні відходи. А потім деякі з таких людей пишуть дописи у соціальних мережах про те, яке наше місто занедбане.

Нині працівники інспекції посилено чергують біля місця колишнього стихійного сміттєзвалища і фіксують охочих знову викинути сюди сміття. На порушників складають адміністративні протоколи. Також частину відеокамер, які встановлені на залізничному переїзді, направлять на цю територію. Все, що зафіксують камери, передаватиметься далі до патрульної поліції для подальшого притягнення порушників до відповідальності.

- Наші працівники спільно з міською дружиною постійно проводять з мешканцями прилеглих вулиць мікрорайону Балашівка роз'яснювальну роботу. Вкотре звертаюся до всіх кропивничан - не порушуйте Правил благоустрою території міста! У Кропивницькому працює  ТОВ "Екостайл", яке в установлених точках збору забирає сміття, та вивозить на санкціоноване сміттєзвалище у мікрорайоні Завадівка.  Сюди будь-хто може вивезти будівельне та великогабаритне сміття. Сміттєзвалище знаходиться за адресою: вулиця Ірпінська, 124, - закликав Олександр Брюховецький. - Кожен несе відповідальність і повинен усвідомлювати, що чистота в місті починається з кожного з нас! Викидаючи сміття, будьте обачними, щоб не стати відомими порушниками, і не отримати штраф передбачений ст. 152 КУпАП - від 340 до 1700 гривень.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28